13
hel
Leppäkosken Energia

Sähkön spot-hinta negatiivinen 10.2.2020

Suomen hinta-alueen sähkön spot-hinta painui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä negatiiviseksi neljällä tunnilla. Miinustunnit ajoittuivat kello 00-04 välille. Käytännössä hinta painui vain hieman miinuksen puolelle, sillä tarkat tuntihinnat olivat (alv 24%):

klo 00-01 hinta  -0,011 snt / kWh
klo 01-02 hinta  -0,025 snt/kWh
klo  02-03 hinta  -0,012 snt/kWh
klo 03-04 hinta  -0,009 snt/kWh

Tyypillisesti sähkönkulutus on Suomessa vuorokauden sisällä alhaisimmillaan juuri yllä mainittuina aamuyön tunteina. Lisäksi sähkönkulutuksen painoi sunnuntai-maanantai yönä normaalia alhaisemmaksi käynnissä olevat työtaistelut ja se, että sää on ajankohtaan nähden erittäin leuto.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sähkön tarjonta oli erittäin runsasta tuulten ollessa huomattavan voimakkaita. Lisääntyneen tuulivoimakapasiteetin myötä vastaavia tilanteita tullee tapahtumaan myös jatkossa. Kun hinta riippuu aiempaa enemmän hetkellisestä säätilasta, hinta voi painua hetkellisesti hyvin alhaiseksi. Toisaalta myös erittäin korkeat hinnat ovat mahdollisia esimerkiksi kovien pakkasten aikaan, jolloin tyypillisesti myös tuulet tyyntyvät.

Priima-tuotteilla parhaat hyödyt irti halvasta spot-hinnasta

Priima-sähkösopimuksella nautit edullisesta pörssisähkön hinnasta ostamalla sähkösi spot-hinnoittelulla. Lisäksi voi halutessasi tehdä veloituksettomia hintakiinnityksiä, jolloin sähkönhintaan saadaan uutta vakautta esimerkiksi talvikuukausien ajalle. Taloyhtiön tai yrityksen pörssisähkösopimukseksi oikea ratkaisu on Priimaplus-yrityssähkö.

 

Kiinnostaako pörssisähkön hintahistoria?

 

  • Jaa artikkeli