Vinkit | Sähkönmyynti 20.02.2019

Helmikuun 2019 sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Muistathan, että sähkömarkkinakatsauksen voi helposti tilata myös omaan sähköpostiin.  Tällöin saat katsauksen heti sen ilmestyttyä.

Lauha helmikuu laskee sähkönhintaa

Tammikuun markkinakatsauksessa kaivattu poikkeuksellisen lauha sää käänsi sähkönhinnat laskuun niin SPOT- kuin johdannaishintojenkin osalta. Hinnoissa on kuitenkin nousupainetta kautta linjan ja helmikuun sään kääntyessä tavanomaisempaan eli kylmempään suuntaan tulevat todennäköisesti myös hinnat kääntymään nousuun.

Tammikuussa satoi normaalia vähemmän ja vaikka helmikuussa tilanne on nyt korjaantunut, ovat vesi- ja lumivarastot edelleen varsin heikolla tasolla. Kuluvan vuoden hintaennusteissa näkyy huoli ennen kaikkea siitä, että lumitilanne ei ole tammi- ja helmikuulle tavalliseen tapaan juurikaan parantunut Norjan ja Ruotsin vuoristoissa.

Käytännössä lumettomuus tarkoittaa  sitä, että kuivan ja lämpimän kesän aikana lumivarastojen sulamisvedet eivät riitä vesivoimantuotannolle ja hinta pysyy korkealla tasolla läpi kesän. Tämä uhkakuva näkyy erityisesti seuraavan kahden kvartaalin hintakehityksessä. Polttoaineiden sekä päästöoikeuden hintojen pysyminen samalla tasolla kääntää katseita entistä enemmän lumisateiden suuntaan.

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima- ja Priimaplus – läpinäkyvyyttä sähkönhankintaan ja markkinoiden seuraamiseen

Tuoteuutuutemme Priima-sähkösopimus yhdistää eri sähkösopimustyyppien parhaat palat ja mahdollistaa sähkönhankinnan suuryritysten tapaan myös pienyrittäjille ja kuluttajille. Yritysasiakkaiden Priimaplus-sopimuksella sähköä voi ostaa edullisesti SPOT-hinnoiteltuna, mutta maksuttomilla hintakiinnityksillä hintaa voi vakauttaa helposti vaikka talvikuukausien ajaksi.