Vinkit | Sähkönmyynti 30.04.2019

Huhtikuun 2019 sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Muistathan, että sähkömarkkinakatsauksen voi helposti tilata myös omaan sähköpostiin.  Tällöin saat katsauksen heti sen ilmestyttyä.

Hinnat laskusuunnassa maaliskuussa – Suomessa SPOT-sähkö Ruotsia ja Norjaa halvempaa

Lämmin maaliskuu, normaalia suuremmat sademäärät Norjassa sekä laskusuuntaansa jatkanut hiilen hinta käänsivät hintatilanteen Suomen eduksi ainakin hetkellisesti. Suomessa sähkön hinta oli Ruotsia ja Norjaa edullisempi maaliskuussa kuukauden keskihinnoilla tarkasteltuna. SPOT-hintojen osalta tilanne näyttää siis sähkön ostajan kannalta ainakin hetkellisesti hyvältä.

Pidemmän aikavälin tarkasteluissa sen sijaan näkyvät epävarmuudet talouden sekä vesivarantojen kehittymisestä. Enimmät ”kovan Brexitin” pelot toki hälvenivät, mikä vaikutti osaltaan päästöoikeuksien hintaan ja helpotti tunnelmia markkinoilla.

Kokonaisuutena tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että sähköjohdannaisten hinnat eivät ole laskemassa takaisin viime vuosien tasolle. Esimerkiksi vuoden 2021 systeemihintainen sähköjohdannainen on tällä hetkellä noin kolmanneksen kalliimpi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Polttoaineista hiilen ja maakaasun hinta laskevat trendinomaisesti, mutta öljyn hinta sen sijaan on noussut vuodenvaihteesta lähtien.

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima- ja Priimaplus – läpinäkyvyyttä sähkönhankintaan ja hinnankiinnityspalvelu

Tuoteuutuutemme Priima-sähkösopimus yhdistää eri sähkösopimustyyppien parhaat palat ja mahdollistaa sähkönhankinnan suuryritysten tapaan myös pienyrittäjille ja kuluttajille. Yritysasiakkaiden Priimaplus-sopimuksella sähköä voi ostaa edullisesti SPOT-hinnoiteltuna, mutta maksuttomilla hintakiinnityksillä hintaa voi vakauttaa helposti vaikka talvikuukausien ajaksi.