Vinkit | Sähkönmyynti 25.10.2018

Ilmastotalkoisiin mukaan

Hallitusten välinen ilmastopaneeli (IPCC) julkaisi lokakuun alussa väliraporttinsa ilmaston lämpenemiseen liittyen. Voit lukea koko ilmastoraportin Ilmatieteenlaitoksen sivuilta. Julkaistun raportin mukaan ilmaston lämpeneminen pitäisi rajoittaa 1,5 asteeseen. Raportin mukaan meillä on vielä toivoa, jos päästövähennyksiä saadaan aikaan nopeasti. Ilmastokriisin ratkaisemiseksi tarvitaan kaikkien toimia ja toimintatapojen muutoksia.

Syksyllä esitelty Priima-älysähkösopimus on yksi tapa osallistua ilmastotalkoisiin. Priima tarjoaa tehokkaan tavan päästöjen hillitsemiseen, sillä sopimukseen on helppo kytkeä mukaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettu tuotantomuoto. Sähkön tuotantomuodon lisäksi tuntipohjainen hinnoittelu ohjaa itsessään siirtämään sähkönkulutusta kysyntähuippujen ulkopuolelle. Ajoittamalla omaa sähkönkulutusta edullisille tunneille voi suoraan vaikuttaa Suomessa syntyvien päästöjen määrään. Silloin kun sähkön tarve on valtakunnallisesti suuri, joudutaan sähkö tuottamaan enemmän päästöjä aiheuttavilla tuotantomuodoilla ja silloin sähkön tuntihinta on tyypillisesti suurempi.

Itselläni Priima-sähkösopimus on ollut käytössä muutaman kuukauden ajan. On ollut hauska huomata, kuinka paljon sopimukseen liittyvän Live-palvelun käyttäminen on vaikuttanut omaan käyttäytymiseeni. Pieniä muutoksia tekemällä olen pystynyt säästämään energiaa mukavuudesta tinkimättä.

Testaa kuinka suuri hiilijalanjälki sinulta jää. Testi antaa myös vinkkejä miten voit säästää luontoa pienillä arjen valinnoilla.

Myyntijohtaja Juha Koskela