Vinkit | Sähkönmyynti 14.12.2018

Joulukuun 2018 sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Muistathan, että sähkömarkkinakatsauksen voi helposti tilata myös omaan sähköpostiin.  Tällöin saat katsauksen heti sen ilmestyttyä.

Sään poutaantuminen käänsi hinnat jälleen nousuun

Pohjoismaissa normaalia reilusti vähäisemmät sateet käänsivät sähkönhinnat jälleen nousuun. Ydinvoimaloiden vuosihuollot on saatu tehtyä, mutta se ei tällä hetkellä juuri auta Suomen SPOT-hintatasoa, jota heiluttelee entisestään vaihtelevan sään mukana heiluva tuulituotanto. SPOT:n vuorokausikeskihinnat vaihtelivat viime kuussa 40 – 74 €/MWh välillä, mutta tuntitason vaihtelut olivat vielä huomattavasti tätä rajumpia. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden hintataso on edelleen noin 13 €/ MWh korkeammalla tasolla.

Polttoaineista hiilen hinta näyttää katkaisseen laskukierteensä ja kääntyneen nousuun, mikä vääjäämättä aiheuttaa nousupainetta myös sähkönhintaan. Öljyn hinta sen sijaan jatkaa laskuaan ja tämä alkaa näkyä myös huoltoasemilla. Päästöoikeuksien hinta on 15 € / t notkahduksen jälkeen palannut 20 €/ t -tasolle.

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima- ja Priimaplus – läpinäkyvyyttä sähkönhankintaan ja markkinoiden seuraamiseen

Tuoteuutuutemme Priima-sähkösopimus yhdistää eri sähkösopimustyyppien parhaat palat ja mahdollistaa sähkönhankinnan suuryritysten tapaan myös pienyrittäjille ja kuluttajille. Yritysasiakkaiden Priimaplus-sopimuksella sähköä voi ostaa edullisesti SPOT-hinnoiteltuna, mutta maksuttomilla hintakiinnityksillä hintaa voi vakauttaa helposti vaikka talvikuukausien ajaksi.