Vinkit | Sähkönmyynti 17.06.2019

Kesäkuun 2019 sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Muistathan, että sähkömarkkinakatsauksen voi helposti tilata myös omaan sähköpostiin.  Tällöin saat katsauksen heti sen ilmestyttyä.

Hinnat laskusuunnassa kautta linjan

Pohjoismainen vesitilanne näyttää nyt hyvältä, kun normaalia runsaammat alkukesän sateet ovat täyttäneet vesivarastot. Hyvä vesitilanne yhdessä suuren tuulituotannon kanssa on heiluttanut SPOT-hintoja erittäin voimakkaasti erityisesti meillä Suomessa. Suomen päivähinnat ovat vaihdelleet 10-60 €/MWh välillä.

Sähköjohdannaisten hintoihin vaikuttavat polttoaineiden hinnat laskevat edelleen trendinomaisesti yleisten talousnäkymien vuoksi. Myös öljyn hinta on kääntynyt selvään laskuun ja esimerkiksi hiilen hinta on jo alimmalla tasollaan kahteen vuoteen. Päästöoikeuden hinta näyttää vakiintuneen 25-26 €/t -tasoon.

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima- ja Priimaplus – läpinäkyvyyttä sähkönhankintaan ja hinnankiinnityspalvelu

Tuoteuutuutemme Priima-sähkösopimus yhdistää eri sähkösopimustyyppien parhaat palat ja mahdollistaa sähkönhankinnan suuryritysten tapaan myös pienyrittäjille ja kuluttajille. Yritysasiakkaiden Priimaplus-sopimuksella sähköä voi ostaa edullisesti SPOT-hinnoiteltuna, mutta maksuttomilla hintakiinnityksillä hintaa voi vakauttaa helposti vaikka talvikuukausien ajaksi.