Vihreää sähköä ympäristötietoisille kuluttajille

Vihreä sähkö on oikea valinta sinulle, joka välität myös huomisen maailmasta. Vihreää sähköä on tarjolla monissa eri sopimusmuodoissa. Tarjoamme muun muassa uusiutuvaan ja hiilidioksidivapaaseen energiaan perustuvaa YMPÄRISTÖ-sähkösopimusta, joka on voimassa toistaiseksi. Vihreitä arvoja vaaliva voi valita myös SPOT-hinnoitteluun perustuvan Priima-sähkösopimuksen, jossa voit valita vapaasti vesisähkön tai tuulisähkön.

Huomaathan, että TUNTI-sähkösopimuksen valitsemalla ja omaa sähkönkulutusta edullisille tunneille ohjaamalla voi vaikuttaa sähköntuotannon päästöihin koko Suomen tasolla, vaikka TUNTI-sopimuksen sähkö onkin niin sanottua sekasähköä. Kun sähkön tarve on valtakunnallisesti suuri, joudutaan sähköä tuottamaan enemmän päästöjä aiheuttavilla tuotantomuodoilla ja tällöin sähkön tuntihinta on tyypillisesti suurempi. Edullisilla tunneilla sähköä käyttämällä säästyy niin kukkaro kuin ympäristökin.

Uusiutuvasti tuotettua sähköä ja aurinkosähköä omalta katolta

YMPÄRISTÖ-sähkö

6,95 snt/kWh

Arvostatko sähkösopimuksen suhteen uusiutuvuutta ja luonnonläheisyyttä? Hienoa, YMPÄRISTÖ-sähkösopimus sopii sinulle.

Sähkösopimuksen sähkö

uusiutuvasti tuotettua

Voimassaoloaika

Toistaiseksi voimassa

Perusmaksu

2,99 €/kk

Priima-sähkö

2.42 snt/kWh

Priima-pörssisähkösopimus – maksat sähköstäsi aina ajantasaista hintaa, varaudut hintapiikkeihin ja hyödynnät halvimmat hinnat.

Hinta

SPOT-hinta + 0,35 snt / kWh

Voimassaoloaika

Toistaiseksi voimassa

Perusmaksu

3.99 €/kk

Aurinkopaneelit

alk. 90 €/kk

Aurinkosähköä omalta katolta? Aurinkopaneelit helposti valmiiksi asennettuina tai paneelipakettina kauttamme.

Standard M, teho 3,3 kWp

5280 euroa asennettuna

Asennustyön osuus paketista

n. 2300 euroa

Soveltuu kohteisiin, joiden kulutus

n. 10 000 – 19 000 kWh / v

Kuinka paljon uusiutuvasti tuotettu sähkö maksaa vuodessa?

Kerrostalokoti, vuosikulutus n. 3000 kWh

Uusiutuvan energian valinta 0,25 snt /kWh eli noin 7,50€ lisälasku vuodessa

Rivitaloasunto, kaukolämpö, vuosikulutus n. 8000 kWh

Hiilidioksidivapaa valinta Priima-pörssisähkösopimuksella noin 20 € vuodessa (+0,25 snt / kWh)

Sähkölämmitteinen omakotitalo, vuosikulutus n. 20 000 kWh

Sekasähkön vaihtaminen uusiutuvaan energiaan noin 50€ vuodessa (+0,25 snt / kWh)

Miten lisämaksu on laskettu?

Vertailun pohjana on käytetty Priima-pörssisähköä, jossa voi valita +0,25 snt /kWh:lla uusiutuvan tuuli- tai vesisähkön.

Lisätietoa vihreästä ja uusiutuvasti tuotetusta sähköstä

Siirtyminen vihreään sähköön voi äkkiseltään kuulostaa kalliilta. Priima-sähkösopimuksella hinnan vertailu tavalliseen sähkösopimukseen on selkeää ja yksinkertaista, koska pörssisähkösopimus Priimassa voi halutessaan valita +0,25 snt /kWh:lla ilmastoystävällisen ja uusiutuvan tuuli- tai vesisähkön. Vuositasolla vihreään sähköön vaihtamisen kustannukset vaihtelevat vuosikulutuksen mukaan 7,50 eurosta 50 euroon vuodessa.

Kun vaihdat vihreään sähköön, tulee pistokkeesta käytännössä edelleen samaa sähköä kuin aiemminkin. Ostamalla alkuperätodennetusti uusiutuvasti tuotettua tuuli- tai vesisähköä voi silti omalla ostopäätöksellään edistää ja tukea vihreän ja hiilineutraalin energian tuotantoa koko Suomen tasolla. Uusiutuvan energian kysynnän kasvaessa ja entistä useamman kuluttajan siirtyessä vihreään sähköön saadaan sähköntuotannon rakennetta muutettua ympäristöystävälliseen suuntaan.

Tuotamme itse ympäristöystävällistä, tukivapaata tuulivoimaa omassa Kuivaniemen tuulipuistossa Iissä. Tuulivoimapuisto koostuu kahdeksasta tuulivoimalasta, joiden uusiutuvan sähkön vuosituotanto on yhteensä noin 12-15 GWh. Tämä määrä vastaa kilowattitunteina noin 500-700 sähkölämmitteisen omakotitalon koko vuoden sähkönkulutusta. Tuulipuistoamme vartioivat oma tuulipuistonvartijamme Raimo ja tuulipuistokoira Nuppu.

Laskemme myymämme sähkön tuotantomuotojakauman heti,  kun Energiavirasto kertoo Suomessa käytetyn varmentamattoman sähkön tuotantojakauman. Sähkönmyyjien tulee käyttää jäännösjakaumaa alkuperän pohjaksi alkuperältään tuntemattomalle sähkölle sekä varmentamattomalle uusiutuvalle sähkölle. Energiavirasto ilmoittaa jäännösjakauman vuosittain 30.6. mennessä. Tämä jäännösjakauman odottelu voi johtaa siihen, että esim. huhtikuussa 2020 näet sivuillamme ja sähkölaskullasi edelleen vuoden 2018 tuotantotiedot.

Päästökaupan avulla voidaan säädellä Euroopan talousalueen päästöjen syntymistä. Päästökaupan piiriin kuuluvat laitokset voivat myydä ja ostaa keskenään päästöoikeuksia, jotka oikeuttavat tietyn päästömäärän tuottamiseen. Päästöoikeudet hinnoitellaan euroa / päästötonni. EU:n päästökauppa on toiminut vuodesta 2005 saakka.