Vinkit | Sähkönmyynti 17.10.2018

Lokakuun 2018 sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Muistathan, että sähkömarkkinakatsauksen voi helposti tilata myös omaan sähköpostiin.  Tällöin saat katsauksen heti sen ilmestyttyä.

Onko pahin tilanne selätetty?

Norjassa sataa taas ja sähkön johdannaishinnat ovat kääntyneet laskuun. Hintojen kehittymiseen vaikuttaa paljon se, miten sääennusteet nyt kehittyvät. Tätä kirjoitettaessa lokakuulle on ennustettu jopa kaikkien aikojen lämpötilaennätysten rikkomista Suomessa, mutta toisaalta markkina näyttää uskovan, että Norjassa on tavanomaista sateisempaa. Kulunut kesä ja syksy ovat kaiken kaikkiaan olleet markkinoilla erityisiä ja sähkön kuluttajahinnoissa on nähty suuria nousuja.

Tunnelma on sähköistynyt myös polttoainemarkkinoilla, missä päästöoikeuden hintavaihtelut ovat olleet valtavia ja aiheuttaneet sydämentykytyksiä myös sähkömarkkinoiden puolella. Polttoaineiden hinnat jatkavat trendinomaista nousuaan ja sähkön hinta nousee niiden perässä. Päästöoikeuden hinta muodostaneekin tällä hetkellä sen kaikkein suurimman jokerin – mihin suunta nyt ilmastoraportin julkistamisen jälkeen lähteekään? Tämä riippunee varmasti pitkälti Euroopan poliitikoista.

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima- ja Priimaplus – läpinäkyvyyttä sähkönhankintaan ja markkinoiden seuraamiseen

Tuoteuutuutemme Priima-sähkösopimus yhdistää eri sähkösopimustyyppien parhaat palat ja mahdollistaa sähkönhankinnan suuryritysten tapaan myös pienyrittäjille ja kuluttajille. Yritysasiakkaiden Priimaplus-sopimuksella sähköä voi ostaa edullisesti SPOT-hinnoiteltuna, mutta maksuttomilla hintakiinnityksillä hintaa voi vakauttaa helposti vaikka talvikuukausien ajaksi.