Vinkit | Sähkönmyynti 20.03.2019

Maaliskuun 2019 sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Muistathan, että sähkömarkkinakatsauksen voi helposti tilata myös omaan sähköpostiin.  Tällöin saat katsauksen heti sen ilmestyttyä.

Helmikuussa sähkönhintoihin korjausliike

Helmikuussa sähkönhinnat jatkoivat laskuaan lähinnä sateisesta ja lauhasta säästä sekä päästöoikeuksien hinnanlaskusta johtuen. Kuun loppupuolella säätila oli vuodenaikaan nähden tyypillisempi ja päästöoikeuksien hinnat kääntyivät nousuun, mikä vaikutti myös sähkönhintaan nostavasti. Hinnannousun taustalla oli osittain myös vuodenvaihteesta asti jatkuneen hinnanlaskun mukanaan tuoma luonnollinen korjausliike.

Maaliskuun alkupuolella hinnat lähtivät uudelleen laskuun ja ovat nyt tätä kirjoitettaessa lähestymässä helmikuun alhaisimpien hintojen tasoa. Sähkön markkinahinnat korreloivat tällä hetkellä voimakkaasti päästöoikeuksien sekä kivihiilen hintakehityksen kanssa. Vesitilanteen parantuminen vaikuttaa lähinnä rajoittavasti hintojen nousua vastaan. Fundamenttien kautta tarkasteltuna kuluvan vuoden hinnoissa on edelleen nousupainetta.

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima- ja Priimaplus – läpinäkyvyyttä sähkönhankintaan ja markkinoiden seuraamiseen

Tuoteuutuutemme Priima-sähkösopimus yhdistää eri sähkösopimustyyppien parhaat palat ja mahdollistaa sähkönhankinnan suuryritysten tapaan myös pienyrittäjille ja kuluttajille. Yritysasiakkaiden Priimaplus-sopimuksella sähköä voi ostaa edullisesti SPOT-hinnoiteltuna, mutta maksuttomilla hintakiinnityksillä hintaa voi vakauttaa helposti vaikka talvikuukausien ajaksi.