Vinkit | Sähkönmyynti 13.11.2018

Marraskuun 2018 sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Muistathan, että sähkömarkkinakatsauksen voi helposti tilata myös omaan sähköpostiin.  Tällöin saat katsauksen heti sen ilmestyttyä.

Maailmantalouden epävarmuus näkyy myös sähkönhinnoissa

Kuten edellisessä katsauksessa ennakoitiin, tapahtui sähkönhinnoissa selkeä rauhoittuminen lokakuun aikana. Lauha ja sateinen sää ovat rajoittaneet hintojen nousupainetta, kun vesivarastojen tilanne on palautunut lähes kriittiseltä tasolta lähemmäksi normaalia tasoa. Hinnat toki ovat edellisvuoteen verrattuna korkeammalla, mutta markkinoiden pahimmat pelot ovat toistaiseksi helpottaneet. Polttoaineiden hinnat ovat maailmantalouden epävarmuuden mukana kääntyneet laskusuuntaan ja erityisesti päästöoikeuden hinnassa on tapahtunut rajuja muutoksia jopa päivätasolla.

Nyt kannattaa kiinnittää huomiota katsauksen toisen ja kolmannen sivun kuvaajiin erityisesti syyskuun osalta. Kuvaaja 6 konkretisoi hyvin, miten miten päästöoikeuksien (EUADEC-18) hinta sekä Norjan ja Ruotsin vesivarastotilanteen (kuvaaja 7) yhtäaikainen negatiivinen kehitys vaikuttaa sähköjohdannaisten hintakehitykseen (kuvaaja 3).

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima- ja Priimaplus – läpinäkyvyyttä sähkönhankintaan ja markkinoiden seuraamiseen

Tuoteuutuutemme Priima-sähkösopimus yhdistää eri sähkösopimustyyppien parhaat palat ja mahdollistaa sähkönhankinnan suuryritysten tapaan myös pienyrittäjille ja kuluttajille. Yritysasiakkaiden Priimaplus-sopimuksella sähköä voi ostaa edullisesti SPOT-hinnoiteltuna, mutta maksuttomilla hintakiinnityksillä hintaa voi vakauttaa helposti vaikka talvikuukausien ajaksi.