Sähkönmyynti 08.03.2019

Paikallisesta kahvipaahtimosta Minna Canth-kahvia ja naisviljelijöiden erikoiskahveja

Teivon yrityspuistossa sijaitseva kahvipaahtimo Mokkamestareiden toimitusjohtajan ja toinen perustajan Reija Paakkisen pitkäaikainen haave toteutui, kun kahvivalikoimaan saatiin ensimmäiset Peru Cafe Femenino -kahvit vuonna 2016. Naiskahviviljelijöiden asema ja heidän viljelemänsä kahvit kiinnostavat Mokkamestareita paljon ja viimeisen parin vuoden aikana on löydetty lukuisia muitakin naisten tuottamia erikoiskahvilaatuja ja laajennettu valikoimaa tällä saralla. Yläpuolella olevassa kuvassa Reija Paakkinen Sumatralla Indonesiassa paikallisten kahvityöläisten kanssa.

Suomalainen tasa-arvonainen Minna Canth linkittyy Mokkamestareiden kahveihin Minna Canth -seuran kautta. Leena Majander Minna Canth -seurasta otti yhteyttä Mokkamestareihin ja kartoitti tapoja tehdä yhteistyötä. Palat loksahtivat kohdalleen, kun Mokkamestareilta löytyi female farmed -tuotettuja papuja. Tällöin kehitettiin pehmeä medium roast-sekoitus, jossa on indonesialaisten ja perulaisten naisten viljelemiä kahveja, jotka ovat myös luomu- ja Reilu kauppa -merkittyjä. Mokkamestareiden Reija Paakkinen pohtii, mitäköhän kahville nimensä antanut Minna olisi tykännyt Minna Canth-kahvista? ”Ainakin hän olisi varmasti iloinen, että kiinnitämme huomiota kahvin viljelysmaissa vallitsevaan epätasa-arvoon ja teemme voitavamme tilanteen parantamiseksi. Minna oli myös kuulemma kova juomaan kahvia,” Reija jatkaa.

Muistathan, että tilaamalla Priima-sähkösopimuksen, saat kaupantekijäisinä Mokkamestareiden kotipaketin suoraan kotiosoitteeseen.

Lue lisää Priima-sähköstä