Vinkit | Sähkönmyynti 13.09.2017

Paras sähkösopimus juuri minulle?

Sinulle paras sähkösopimus on helppo valita, kun tietää ja ottaa huomioon muutamia tärkeitä asioita. Sopivan ja parhaan sähkösopimuksen valintaan vaikuttavat monet eri tekijät, kuten asumismuoto. Tässä jutussa kerromme muun muassa asumismuodon ja kodin lämmitysmuodon vaikutuksista sopivan sähkösopimuksen valintaan. Omakotitalolle voi sopia toisenlainen sähkösopimus verrattuna esimerkiksi kerrostaloasuntoon. 

Sähkösopimusta valitessa ota huomioon nämä asiat

  1. Mikä on kotisi lämmitystapa? Käytetäänkö kotona energiaa tasaisesti ympäri vuoden vai onko kulutus esimerkiksi kesäaikaan suurempaa (vapaa-ajan asunto)?
  2. Onko sähkön tuotantomuodon ympäristöystävällisyys ja uusiutuva energia tärkeää?
  3. Voiko sähkönhinta muuttua sopimuskauden aikana vai haluatko vakaan ratkaisun?
  4. Haluatko sitoutua määräajaksi vai kuulostaako 14 vrk irtisanomisaika paremmalta vaihtoehdolta?

Valitse asuinmuotosi

Paras sähkösopimus kerrostaloasuntoon

Lämmitysmuotosi on kotisi koosta riippumatta todennäköisesti kaukolämpö. Sähkönkulutuksesi on otaksuttavasti alle 4000 kWh vuodessa ja esimerkiksi opiskelijalla tai yksin asuvalla se voi hyvinkin jäädä alle 2000 kWH vuodessa, jos asuntoon ei kuulu saunaa. Sinulla on saunassa sähkökiuas, jota lämmität pari kertaa viikossa iltaisin tai viikonloppuisin.

Suosittelemme sähkösopimukseksi

  • TUNTI-sähkösopimus on todennäköisesti halvin vaihtoehto, siinä maksat kustakin tunnista marginaalilla korjattua SPOT-sähköpörssin hintaa. TUNTI-sähkösopimuksen hinta on yleensä edullisempaa iltaisin ja viikonloppuisin ja tunneittain muuttuvaa sähkönhintaa voi helposti seurata Fingridin Tuntihinta-sovelluksesta.
  • YMPÄRISTÖ-sähkösopimus on joitakin euroja kalliimpi vuositasolla, mutta sen valinnalla vaikutat Suomessa uusiutuvasti tuotetun sähkön määrään ja saat ympäristöystävällisen sähkösopimuksen. YMPÄRISTÖ-sopimuksen energiaa tuotetaan muun muassa Leppäkosken omassa tuulipuistossa Iissä.

Paras sähkösopimus rivitaloon

Rivitalokotisi lämmitysmuoto on luultavasti kaukolämpö. Sähkönkulutuksesi on todennäköisesti alle 8000 kWh vuodessa. Sinulla on saunassa sähkökiuas, jota lämmität pari kertaa viikossa iltaisin tai viikonloppuisin.

Suosittelemme

  • Priima-pörssisähkösopimus on todennäköisesti halvin vaihtoehto, vaikka sähkönhinta vaihteleekin tunti tunnilta.
  • YMPÄRISTÖ-sähkösopimus on joitakin euroja kalliimpi sähkösopimus vuositasolla, mutta sähkö on tuotettu alkuperätaatusti uusiutuvia tuotantomuotoja käyttämällä.

Paras sähkösopimus omakotitalossa, joka lämpenee kaukolämmöllä tai öljyllä

Omakotitalosi sähkönkulutus on todennäköisesti alle 10 000 kWh vuodessa. Sinulla on saunassa sähkökiuas, jota lämmität pari kertaa viikossa.

Suositellut sähkösopimusvaihtoehdot

  • MARKKINA-sähkösopimus on hyvä vaihtoehto omakotitalon sähkösopimukseksi, jos et halua itse seurata sähkömarkkinoita koko aikaa  ja kilpailuttaa jatkuvasti sähkösopimusta.
  • Määräaikainen kahden vuoden TAKUU-sähkösopimus – tiedät varmasti, mitä maksat sähköstäsi seuraavan kahden vuoden ajan.

Paras sähkösopimus sähkölämmitteiseen omakotitaloon, paritaloon tai rivitaloon

Kotisi sähkönkulutus on todennäköisesti noin 10 000 kWh–25 000 kWh vuodessa, hieman sähkönkulutustottumuksista, asunnon koosta ja mahdollisista tukilämmitysmuodoista (esimerkiksi ilmalämpöpumppu, aurinkopaneelit ja takka) riippuen. Sähkö on iso osa asumiskustannuksia ja omakotitalon sähkösopimuksen kilpailuttaminen on todella tärkeää. Energiankäytön tehostamisella voi saada aikaan merkittäviä säästöjä.

Suosittelemme seuraavia sähkösopimuksia

Tutustu tästä kaikkiin Leppäkosken Energian sähkösopimusvaihtoehtoihin