Priimaplus-sähkösopimus on niin monipuolinen sähkösopimus yrityksen tarpeisiin, että aihe herättää varmasti kysymyksiä. Tälle sivulle kokosimme Priimaplus-älysähkösopimuksen usein kysytyt kysymykset sekä muutamia väitteitä. Sivun alaosasta löydät yritysähkösopimuksen ostajan oppaan.

Miksi solmia Priimaplus-sähkösopimus?

Priimaplus-sähkösopimuksella yritysasiakas pääsee ensimmäistä kertaa itse päättämään, mille ajanjaksolle tarvitaan kiinteä hinta ja mitä sähköstä on valmis maksamaan. Perinteisillä määräaikaisilla sopimuksilla sähkönmyyjä hinnoittelee sähkön koko sopimuskauden ajaksi, mutta Priimaplus-sähkösopimuksella asiakas voi itse päättää mille ajanjaksolle haluaa vakauttaa hintansa. Yritysasiakkaiden veloituksettomassa hinnankiinnityspalvelussa sähkömarkkina-asiantuntijat tekevät hintakiinnityksiä asiakkaan puolesta. Hintakiinnitysjaksojen ulkopuolella hinnoittelu toimii kuin tavallinen SPOT-hinnoittelu eli pörssisähkösopimus.

SPOT-pohjainen sähkösopimus on riski, sillä sen hintaa ei voi tietää etukäteen.

Pörssisähkösopimus on ollut pitkällä aikavälillä tarkasteltuna edullisin tapa ostaa sähköä. Tähän säästömahdollisuuteen on kuitenkin liittynyt riski, sillä hintoja ei ole voinut tietää varmuudella ennakkoon. Priimaplus-sähkösopimuksella pörssisähkösopimuksissa arveluttanut hinnannousu voidaan välttää, koska asuntolainoista tutun korkokaton tavoin Priimaplus-älysähköön voi yhdistää hintakaton eli toisin sanoen kiinnittää sähkönhintansa tiettyyn tasoon.

Haluan kiinteähintaisen sähkösopimuksen, määräaikaisella sopimuksella saan helposti halpaa sähköä.

Suomessa on kautta historian solmittu paljon määräaikaisia sähkösopimuksia. Määräaikaisen sähkösopimuksen hinta voi olla edullinen, mutta solmimishetkellä edulliselta tuntuva sähkönhinta voi muuttua sopimuskauden aikana myös kalliiksi, jos sähkönmarkkinahinnat muuttuvat rajusti. Priimaplus-sähkösopimuksella sähkön hinnan voi kiinnittää kahden vuoden sijaan kuukaudeksi tai vuosineljänneksen ajaksi. Näin sähkön hinnan lukitsemiseen liittyvää riskiä saadaan hajautettua. Laitatko sinä kaikki munasi samaan koriin vai hajautat sähkönhankinnan riskiä?

Jos kiinnitän sähkön hinnan, silloin en voi hyödyntää SPOT-sopimuksista tuttua kulutuksen ajoittamista halvoille tunneille.

Priimaplus-sähkösopimuksella sähkön hinnan voi jättää kokonaan kiinnittämättä tai vaihtoehtoisesti lukita joko 25%, 50%, 75% tai 100% osuudella. Vaikka sähkönhinta kiinnitetään tiettyyn hintatasoon, voi omalla kulutuksen ajoittamisella vaikuttaa lopulliseen laskutettavaan sähkön hintaan. Käyttämällä sähköä silloin kun se on SPOT-hintojen kannalta edullisinta, näkyy sähkönkäytön oikea ajoittaminen suoraan sähkölaskun loppusummassa.

Minua ei kiinnosta miettiä hintakiinnityksiä eikä sitä, onko sähkö nyt halpaa vai ei.

Priimaplus-sähkösopimuksella hintakiinnitysten tekeminen on vapaaehtoista. Jos hintakiinnityksiä ei tee, vastaa Priimaplus-sähkösopimus aivan tavallista SPOT-hinnoiteltua pörssisähkösopimusta, joka on Ylen tutkimusten mukaan se halvin tapa ostaa sähköä. Pörssisähkösopimuksesta ja Priimaplus-yrityssopimuksesta saa kaiken mahdollisen hyödyn irti, jos ohjaa sähkönkäyttöään edullisille tunneille, mutta kulutustottumusten muuttaminen ei ole mitenkään pakollista vaikka Priima-sähkösopimukseen päätyisikin.

En ehdi roikkua netissä katsomassa SPOT-hintoja tai kiinnityshintoja tuleville kuukausille ja vuosineljänneksille.

Maksuttomaan Live-palveluun voi asettaa hälytyksiä, jotka lähettävät tekstiviestin tai sähköpostin tiettyjen hintarajojen ylittyessä tai alittuessa. Live-palveluun voi myös laittaa kiinnitysautomaatin, joka lukitsee sähkönhinnan automaattisesti tiettyyn tasoon hintaehtojen täyttyessä. Priimaplus-sähkösopimuksen ilmainen kiinnityspalvelu auttaa yrittäjää tai pk-yritystä välttämään mahdollisia hintapiikkejä. Perinteisesti vastaavaa hinnankiinnityspalvelua on tarjottu vain suuryrityksille tai se on ollut konsulteilta ostettava lisämaksullinen palvelu.


Älysähköä minulle, kyllä kiitos!

Priimaplus-älysähkösopimuksella yhdistyvät määräaikaisista sopimuksista tuttu hintavakaus ja pörssisähkön tutkitusti edullinen tapa hankkia sähköä. Priimaplus-sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, joten sen testaaminen on riskitöntä. Huomaathan, että tehtyjen hintakiinnitysten ajaksi sähkösopimus muuttuu määräaikaiseksi. Priimaplus-yrityssopimuksen voit solmia helposti suoraan verkkosivuillamme, Priimaplus-tilauslomakkeen täyttämällä.

Lue lisää ja tee Priimaplus-sähkösopimus nyt!

Miksi valita parasta Priimaplussaa sähkösopimusasioissa?

Määräaikaisessa sähkösopimuksessa mielenrauhaa tuo hintavakaus, mutta toisaalta pörssisähkösopimukset eli SPOT-hinnoitteluun perustuvat ovat tutkitusti pitkällä tähtäimellä halvempia. Nyt voit sujuvasti yhdistää eri sähkösopimusten parhaat palat – siitä Priimaplus-älysähkössä on kyse. Viereinen taulukko vertailee Priimaplus-sähkösopimuksen ominaisuuksia perinteiseen, esimerkiksi määräaikaiseen yrityssähkösopimukseen.

Priimaplus-sähkösopimuksella yrittäjä tai pk-yritys saa itselleen suuryritystason palvelua. Tyypillisesti sähkönmyyjät tarjoavat hinnankiinnityspalveluita vain suuryrityksille tai ne on ostettava lisämaksullisina konsulttipalveluina. Hintakiinnitykset voit tehdä helposti Live-palvelussa itse tai asettaa hälytyksiä tai kiinnitysautomaatteja tietyille sähkönhinnoille. Yritysasiakkaiden maksuttomassa hinnankiinnityspalvelussa asiantuntijat seuraavat markkinoita sähköpörssin jokaisena aukiolopäivänä ja tekevät tarvittaessa sähkön hintakiinnityksiä asiakkaan puolesta ilman eri veloitusta.  Perinteiseen määräaikaiseen sähkösopimukseen verrattuna hintakiinnityksillä voidaan hajauttaa riskejä tehokkaasti.

Huomaathan, että vaikka kiinnittäisit hintasi, voit silti vaikuttaa sähkönhintaasi ohjaamalla sähkönkulutustasi edullisille SPOT-tunneille. Käyttötottumuksesi eli sähkönkäyttäjän profiilisi vaikuttaa sähkönhintaasi energiamaksun kautta ja täten edelleen sähkölaskuusi.

Isännöitsijöiden ja muiden useamman kiinteistön sähkösopimuksia hallinnoivan henkilön kannalta Priimaplus-älysähkösopimus sujuvoittaa arkea huomattavasti. Nyt kaikkia sähkösopimuksia ja kulutusta voi helposti tarkastella yhdestä ja samasta Live-työkalusta.

 Priima-sähkösopimusPerinteinen sähkösopimus
Sähkön hintaPäätä itse, mitä ostaa, milloin ja minkä verranSähkön hinta on sähkönmyyjän määrittelemä
Takuuhintaisen kauden ostohetkiValitse itse milloin ja kuinka paljon kiinnittää - hajauta riskitValitaan satunnaisesti, silloin kuin sähkösopimus on katkolla
Takuuhintajakson pituusValitse itse yksi vuosineljännes kerrallaSähkönmyyjä määrittelee, keskimäärin 2 vuotta
Kiinnitettävän energian määräValitse itse vuosineljänneksittäin, joko 0%, 25%, 50%, 75% tai 100%Koko energiamäärä ja koko sopimuskaudelle kerralla
Energian käytön seurantaLive-palvelun kautta reaaliajassa, samassa paikassa näkyvät myös toteutuneet hinnatErilliset palvelut
Energian kustannusten seurantaLive-palvelun kautta reaaliajassa, samassa paikassa näkyvät myös hinnatJälkikäteen laskulla
Sähkösopimusten hallintaKaikki sopimukset helposti hallinnoitavissa Live-palvelussaJokaista sopimusta hallinnoitava erikseen
HinnoitteluYksilöllinen hinnoitteluSama hinta kaikilla asiakkailla

Priima-sähkösopimuksen ostajan opas

Näin solmit sähkösopimuksen yritykselle


Sähkösopimuksen solmiminen tuntuu välillä tarpeettoman hankalalta. On määräaikaista sähkösopimusta, pörssisähkösopimusta, alkuperätakuita, kysyntäjoustoa ja pakettiratkaisuja. Lisäksi valitettavan usein puhelimessa myydään sähköä turhan suoraviivaisesti, eikä sähkösopimuksen ehtoja käydä tarpeeksi yksityiskohtaisesti läpi.

Tästä lähtökohdasta olemme tehneet yrittäjille, yrityksille ja isännöitsijöille suunnatun sähkösopimuksen ostajan oppaan. Oppaassa on avattu määräaikaisen ja pörssiehtoisen SPOT-sähkösopimuksen eroja ja kerrottu millaisia uusia mahdollisuuksia älysähköön liittyy.

Yrityssähkösopimuksen solmijan ilmainen opas