Vinkit | Sähkönmyynti 24.01.2020

Sähkön spot-hinta huomattavan edullista joulu- ja tammikuussa

Joulukuusta 2019 alkaen sähkönsä spot-hintaan ostavat sähkönkuluttajat ovat saaneet yllättyä positiivisesti. Joulukuun spot-hinnan keskiarvo oli 4,76 snt/kWh (alv 24%). Tammikuun 22. päivään mennessä tammikuun spot-hinnan keskiarvo oli huomattavasti joulukuutakin alhaisempi: 3,26 snt/kWh.

Sähkön spot-hintaa on alentanut normaalia leudompi, sateisempi ja myös tuulisempi sää. Sähkön tarjonta on ollut runsasta ja toisaalta sähkön kysyntä on ollut normaalia vähäisempää. Uutta nykyisessä tilanteessa on se, että pohjoismainen vesitilanne on ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen selvästi yli normaalitason ja samanaikaisesti tuulivoimakapasiteettia on käytettävissä huomattavasti aiempia vuosia enemmän.

Edullisia spot-hintoja on toki nähty myös aiempina talvina. Varsinkin joulukuun spot-hinta on ollut useana vuonna viime vuoden joulukuun hintaa edullisempi. Sen sijaan tammikuussa hinnat eivät ole olleet näin edulliset vuosiin. Jos tammikuun keskihinta jää lähelle tähän mennessä toteutunutta keskihintaa, on yhtä edullinen tammikuu koettu viimeksi vuonna 2007.

Sähkön hankinta spot-hinnalla on aina kaksisuuntainen riski. Hinnat voivat vaihdella voimakkaasti sekä ylös- että alaspäin. Viime viikkoina spot-hinnoittelu on ollut ostajalle loistava ratkaisu. Jatkon kannalta oleellista on saadaanko kunnon talvea lainkaan. Jos sää muuttuu talviseksi, spot-hinnat kääntyvät nousuun. Siihen saakka spot-asiakkaat saanevat nauttia edullisista hinnoista.

Priima-tuotteilla parhaat hyödyt irti halvasta spot-hinnasta

Priima-sähkösopimuksella nautit edullisesta pörssisähkön hinnasta ostamalla sähkösi spot-hinnoittelulla. Lisäksi voi halutessasi tehdä veloituksettomia hintakiinnityksiä, jolloin sähkönhintaan saadaan uutta vakautta esimerkiksi talvikuukausien ajalle. Taloyhtiön tai yrityksen pörssisähkösopimukseksi oikea ratkaisu on Priimaplus-yrityssähkö.

Kiinnostaako pörssisähkön hintahistoria?