Tiedotteet | Sähkönmyynti 05.06.2019

Sähkönkuluttajasta sähköpäättäjäksi – Leppäkoski mukana kulutusjoustohankkeessa

Leppäkosken Energia osallistuu Suomen tasolla poikkeukselliseen usean energiayhtiön tutkimusyhteistyöhön kulutusjoustosta. Hankkeessa tutkitaan, miten omakotitaloasujan rooli sähkömarkkinoilla voisi muuttua sähkönkuluttajasta sähköpäättäjäksi.

Hankkeen aikana Leppäkosken testiryhmään kuuluvien asiakkaiden koteihin asennetaan sähkönkulutusta ohjaavia älykotiratkaisuja. Asiakkaiden kokemusten perusteella voidaan kehittää ja tarjota entistä parempia palveluita energiahallintaan liittyen. ”Tärkeintä on, että testiryhmään ilmoittautuneiden asumismukavuus ei kärsi eikä asukas itse asiassa edes huomaa, että sähkölämmitystä ohjataan taustalla toimimaan aiempaa fiksummin”, taustoittaa Leppäkosken Energian myyntipäällikkö Mika Kujala. ”Ajoittamalla sähkönkäyttöä edullisille tunneille ja tasaamalla kulutusta, säästyy rahan lisäksi luonto, kun huipputuotantoa ei tarvita”, jatkaa Kujala.

Ajurina ilmastonmuutos – samalla säästöä ja vaikutusmahdollisuuksia sähkönhintaan

Tutkimusjakson aikana asiakkaiden sähkön kulutusta ohjataan uudenlaisella tarkkuudella lämpötilasensoreiden ja älykkään teknologian avulla.  Älykotilaitteet ohjaavat käyttämään sähköä vain silloin kun se on tarpeen tietyn sisälämpötilan saavuttamiseksi ja erityisesti silloin kun pörssisähkön tuntihinta on alhaisin. Näin ollen asiakkaan käyttämän energian määrä laskee ja kilowattituntihintakin pienenee pörssisähköä käyttävillä asiakkailla.

Sähkön käytön ohjaus vain todellisen tarpeen ja sähköverkon kuormituksen mukaisesti hillitsee ilmastonmuutosta. Kun sähkön tarve on valtakunnallisesti suurta, joudutaan sähköä tuottamaan enemmän päästöjä aiheuttavilla tuotantomuodoilla ja tällöin sähkön tuntihinta pörssissä on tyypillisesti suurempi.

Ilmoittautumiset kulutusjoustohankkeen testiryhmään tästä

Lisätietoja: Mika Kujala, myyntipäällikkö, p. 044 7503 367

Energiayhtiöt ovat käynnistäneet tutkimusyhteistyön koskien kodin älykästä energianhallintaa. Asiakas energiavaikuttajana -hanke toteutetaan yhdessä asiakkaiden kanssa ja se sisältää kokeilujakson eri järjestelmävaihtoehdoilla. Tutkimusyhteistyössä ovat mukana KSS Energia Oy, Leppäkosken Energia Oy, Lännen Omavoima Oy, Pohjois-Karjalan Sähkö Oy ja Vaasan Sähkö Oy.