SPOT-sähkön hinta vaihtuu jokaisella tunnilla. Hinta perustuu suoraan sähköpörssi Nord Poolin Suomen SPOT-hintoihin, eli saat sähköä käytännössä tukkuhintaan. SPOT-sähkön hintaan lisätään Leppäkosken Energian marginaali 0,29 snt/kWh. Laita sauna päälle illan edullisimmalla tunnilla tai ajasta pyykkikone tai astianpesukone pyörimään aamun edullisille tunneille. Näin voit vaikuttaa helposti sähkölaskusi suuruuteen! Vaikka SPOT-hinta vaihtelee tunti tunnilta, ei sähkö välttämättä ole kalliimpaa talvella kuin kesällä, kuten viereisen palstan pieni hintahistoria osoittaa.

Ylen tekemän artikkelin mukaan tunneittain hinnoiteltava sähkösopimus on lähes aina se edullisin vaihtoehto.

Voit seurata helposti SPOT-sähkön tuntihintoja Fingridin ilmaisella mobiilisovelluksella. Tuntihinta-mobiilisovellus hälyttää, jos SPOT-hinta ylittää tai alittaa ennalta asettamasi hälytysrajan seuraavalla tunnilla. Sovelluksen avulla oman sähkönkulutuksen säätäminen aina edullisimpaan ajankohtaan on helppoa ja sujuvaa.

TUNTI-sähkösopimus – SPOT-sähkön keskimääräisiä hintoja

Vuoden 2018 keskimääräinen SPOT-hinta oli 5,80 snt/kWh ja vuoden 2019 5,46 snt/kWh. Koska Leppäkosken TUNTI-sähkösopimuksella asiakkaan sähkölaskulla näkyvä lopullinen hinta lasketaan sähkön käyttötuntien mukaan, voi asiakkaan lopullinen hinta olla keskimääräistä kuukausi- tai vuosihintaa suurempi tai pienempi. Voit tutustua edellisten kuukausien SPOT- keskihintoihin sivuillamme.

Muistathan, että Priima-sähkösopimuksella voit vakauttaa SPOT-hintaa hintakiinnityksillä. Osta sähkö halvalla SPOT-hinnalla, mutta vakauta pörssihinta esim. tulevaksi talveksi.

 

maaliskuun SPOT-keskihinta

2,53

snt/kWh
Sähkönhinta tunneittain

0,29

snt/kWh + SPOT-hinta
HintaVaihtuu tunneittain SPOT-hintojen mukaan
VoimassaToistaiseksi voimassa
Perusmaksu1,99€/kk
Sähkönhinnat sisältävät arvonlisäveron 24%. Sähkötarjoushinnat eivät sisällä verkonhaltijan siirtomaksuja eivätkä sähköveroja.

TUNTI-sähkösopimus pähkinänkuoressa

Vaivaton aloitus

Irtisanomme vanhan sähkönmyyntisopimuksen puolestasi

Sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa, kahden viikon irtisanomisaika

Sähkönhinta

Vaihtuu tunneittain sähköpörssin SPOT-hinnan perusteella

Sähkölasku

E-lasku, sähköpostilasku tai paperilasku

Olisiko vakaampi sähkösopimus parempi vaihtoehto?

TUNTI-sähkösopimus sopii sinulle mainiosti, jos haluat ostaa sähkösi todella markkinaehtoisesti ja sähkönhinnan muuttuminen tunneittain ei haittaa. Suurinta hyötyä SPOT-sähköstä voivat saada sähkölämmittäjät, sillä heidän ohjauspotentiaalinsa sähkönkäytön suhteen on suurin, toisin sanoen he voivat ohjata esimerkiksi lämminvesivaraajan lämmityksen alkamaan vasta yön halvoilla tuntihinnoilla. Huomaathan myös Priima-sähkösopimuksemme, joka on TUNTI-sähkön kaltainen sopimus, mutta mahdollistaa lisäksi hintojen vakauttamisen hintakiinnityksellä eli hintakatolla.

Lisätietoa Priima-sopimuksesta

Jos solmit markkinaehtoisen sähkösopimuksen, mutta SPOT-sähkön tunneittain vaihteleva hinta tuntuu liian tempoilevalta ratkaisulta, voisi MARKKINA-sähkösopimus olla hyvä vaihtoehto. Tässä toistaiseksi voimassa olevassa sähkösopimuksessa sähkönhinta muuttuu neljästi vuodessa eli kvartaaleittain sähkön markkinahinnan mukaisesti. Hintailmoitus seuraavan vuosineljänneksen energiamaksusta lähetetään kuukautta etukäteen sähköpostilla, minkä vuoksi MARKKINA-sähkösopimus edellyttää voimassa olevaa sähköpostiosoitetta. Lue lisää: Edullinen MARKKINA-sähkösopimus

 

Tutustu sähkösopimuksen valintaoppaaseen täällä
Millainen sähkösopimus kannattaa ottaa