Vinkit | Sähkönmyynti 12.09.2018

Syyskuun 2018 sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Muistathan, että sähkömarkkinakatsauksen voi helposti tilata myös omaan sähköpostiin.  Tällöin saat katsauksen heti sen ilmestyttyä.

Haastava tilanne sähkömarkkinoilla jatkuu edelleen

Sähkön hinta on edelleen nousussa. SPOT-hinta on yli 60% korkeampi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan ja vuoden 2018 neljännen kvartaalin hinta on noussut noin 70% alkuvuoteen noteerauksiin verrattuna.  Tärkeimmät syyt hintojen roimaan nousuun ovat vesitilanne sekä päästöoikeuksien ja hiilen hinta.

Erittäin kuivan ja kuuman kesän jäljiltä vesivarastot ovat edellisen kerran olleet näin alhaisella tasolla kymmenisen vuotta sitten. Päästöoikeuksien hinta takoo myös uusia ennätyksiä. Alkuvuonna päästöoikeuksien hinta oli alle kymmenen euroa per tonni, mutta hinta on nyt tuplaantunut 20 €/ t tasolle. Tilannetta pahentavat entisestään ydinvoimaloiden vuosihuollot sekä tuulivoiman tyynestä säästä johtuva heikko tuotantotaso. Polttoaineiden hinnan nousutrendi näyttää jatkuvan päästöoikeuksien mukaisesti.

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima- ja Priimaplus – uudenlainen, läpinäkyvä tapa sähkönhankintaan ja markkinoiden seuraamiseen

Julkaisimme alkuviikosta yhteistyömme PKS:n kanssa. Yhteistyön myötä niin kuluttaja-asiakkaat kuin yritysasiakkaat saavat uusia mahdollisuuksia sähkösopimusten parhaiden palojen yhdistämiseen Priima-sähkösopimuksilla ja sähkönhankintaan suuryritysten tapaan. Kerromme lisää Priima-älysähkötuotteista lähipäivinä.