Vinkit | Sähkönmyynti 18.05.2018

Toukokuun 2018 sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme jatkossa kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä myös ajankohtaista osiossa. Tässä hieman jälkijunassa toukokuun sähkömarkkinakuulumiset.

Muistathan, että sähkömarkkinakatsauksen voi helposti tilata myös omaan sähköpostiin.  Tällöin saat katsauksen heti sen ilmestyttyä.

Mitä markkinoilla tapahtuu – kannattaako nyt tehdä yhtään mitään?

Kun tarkastelee markkinakatsauksen toisen sivun kuvaajia, nykytilanteen osalta ne kuuluisat selitykset olisivat nyt paikallaan. Lisäksi tulevan hintakehityksen osalta todellakin tarvittaisiin kristallipalloa. Sähköjohdannaiset ovat nimittäin pettämättömän näköisessä nousukiidossa, joka on kestänyt jo tovin, ja vastaavasti SPOT-sähkön hinta laskee vielä jyrkemmin alas. SPOT-hintojen laskua selittävät lähestyvän kesän pienempi energiantarve sekä tuulituotannon lisääntyvä osuus, mutta johdannaisten tilanne on kinkkisempi. Monen oikeutettu kysymys onkin, onko nyt kyseessä vain hetkellinen piikki vai kenties pysyvä trendi, joka kestää aina seuraavaan maailmantalouden romahdukseen saakka? Jos polttoaineiden hintakehitykseen on uskominen, nyt suunta on ylöspäin.

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.