Vinkit | Sähkönmyynti 16.05.2019

Toukokuun 2019 sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Muistathan, että sähkömarkkinakatsauksen voi helposti tilata myös omaan sähköpostiin.  Tällöin saat katsauksen heti sen ilmestyttyä.

Sähköjohdannaisten hinnat kääntyivät jälleen nousuun

Tämän kevään aikana markkinoilla on riittänyt eloa ja hankinnan ajoituksella on nyt todella merkitystä. Polttoaineiden hintakehitys sekä vesivarantojen tilanne on kehittynyt trendinomaisesti jo pidemmän aikaa. Edellä mainittujen suhteen ei ole nähtävissä merkittävää muutosta, jollei maailmantaloudessa ja esimerkiksi polttoaineiden kysynnässä tapahdu muutoksia koko ajan kärjistyvän kauppasodan vuoksi.

Päästöoikeuden voimakkaat hintavaihtelut vaikuttavat vahvasti myös sähköjohdannaisten hintaan. Ilman päästöoikeuksien hinnanvaihtelua sähkön markkinahintojen muutokset olisivat todennäköisesti muistuttaneet menneiden lähivuosien maltillista tasoa. Nyt muuttuneeseen tilanteeseen on vaikuttanut erityisesti EU:n poliittinen linja, jonka mukaan päästöoikeuden kuuluisi maksaa vähintään 25-30 €/t.

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima- ja Priimaplus – läpinäkyvyyttä sähkönhankintaan ja hinnankiinnityspalvelu

Tuoteuutuutemme Priima-sähkösopimus yhdistää eri sähkösopimustyyppien parhaat palat ja mahdollistaa sähkönhankinnan suuryritysten tapaan myös pienyrittäjille ja kuluttajille. Yritysasiakkaiden Priimaplus-sopimuksella sähköä voi ostaa edullisesti SPOT-hinnoiteltuna, mutta maksuttomilla hintakiinnityksillä hintaa voi vakauttaa helposti vaikka talvikuukausien ajaksi.