Uusiutuvasti tuotettu toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen energia tuotetaan muun muassa Leppäkosken Energian omassa Iin Kuivaniemellä sijaitsevassa tuulipuistossa. Kuivaniemen tuulipuisto ei kuulu valtion syöttötariffitukijärjestelmän piiriin eli toisin sanoen tuulituotantoamme ei tueta Suomen verovaroin, vaan sähkönhinta perustuu todellisiin tuotantokustannuksiin. Oman Kuivaniemen tuulituotantomme lisäksi ostamme pohjoismaista vesi- ja tuulivoimatuotantoa. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen energia ei ole ydinvoimaa ja on aina alkuperätaattua uusiutuvasti tuotettua sähköä.

Huomaathan, että Priima-pörssisähkösopimuksella voit itse valita, haluatko sähkösi tuulivoimalla vai vesivoimalla tuotettuna.

Jos taas haaveilet omista aurinkopaneeleista ja sähkön omavaraisuudesta, Leppäkosken kautta voi helposti hankkia oman aurinkovoimalan. Lue lisää perinteikkään, luotettavan ja kotimaisen yhteistyökumppanimme Finnwindin aurinkopaneeliratkaisuista.

Yleissähkö

7,15 snt/kWh

Energiamaksu

6,50 snt/kWh 1.11. saakka

Katso myös

Priima-pörssisähkö Myy meille itse tuottamasi sähkö Aurinkosähköä omalta katolta

Energiamaksut eri mittaustavoilla:

Kaksiaikasähkö
Päivä 7,50 snt/kWh (6,85 snt/kWh 1.11. saakka)
Yö 6,05 snt/kWh (5,40 snt/kWh 1.11. saakka)

Kausisähkö
Talviarkipäivä 7,60 snt/kWh (6,95 snt/kWh 1.11. saakka)
Muu aika 6,45 snt/kWh (5,80 snt/kWh 1.11. saakka)

Voimassaoloaika

Toistaiseksi voimassa

Perusmaksu

2,99 €/kk

Energiamaksu vaihtelee eri mittaustavoilla.

Sähkönhinnat sisältävät arvonlisäveron 24%. Sähkötarjoushinnat eivät sisällä verkonhaltijan siirtomaksuja eivätkä sähköveroja. Pidätämme oikeuden tarkistaa asiakkaan luottotiedot tilauksen yhteydessä ja olla vahvistamatta sähkösopimusta.

Usein kysyttyä vihreästä sähköstä

Siirtyminen vihreään sähköön voi äkkiseltään kuulostaa kalliilta. Priima-sähkösopimuksella hinnan vertailu tavalliseen sähkösopimukseen on selkeää ja yksinkertaista, koska pörssisähkösopimus Priimassa voi halutessaan valita +0,25 snt /kWh:lla ilmastoystävällisen ja uusiutuvan tuuli- tai vesisähkön. Vuositasolla vihreään sähköön vaihtamisen kustannukset vaihtelevat vuosikulutuksen mukaan 7,50 eurosta 50 euroon vuodessa.

Kun vaihdat vihreään sähköön, tulee pistokkeesta käytännössä edelleen samaa sähköä kuin aiemminkin. Ostamalla alkuperätodennetusti uusiutuvasti tuotettua tuuli- tai vesisähköä voi silti omalla ostopäätöksellään edistää ja tukea vihreän ja hiilineutraalin energian tuotantoa koko Suomen tasolla. Uusiutuvan energian kysynnän kasvaessa ja entistä useamman kuluttajan siirtyessä vihreään sähköön saadaan sähköntuotannon rakennetta muutettua ympäristöystävälliseen suuntaan.

Tuotamme itse ympäristöystävällistä, tukivapaata tuulivoimaa omassa Kuivaniemen tuulipuistossa Iissä. Tuulivoimapuisto koostuu kahdeksasta tuulivoimalasta, joiden uusiutuvan sähkön vuosituotanto on yhteensä noin 12-15 GWh. Tämä määrä vastaa kilowattitunteina noin 500-700 sähkölämmitteisen omakotitalon koko vuoden sähkönkulutusta. Tuulipuistoamme vartioivat oma tuulipuistonvartijamme Raimo ja tuulipuistokoira Nuppu.

Laskemme myymämme sähkön tuotantomuotojakauman heti,  kun Energiavirasto kertoo Suomessa käytetyn varmentamattoman sähkön tuotantojakauman. Sähkönmyyjien tulee käyttää jäännösjakaumaa alkuperän pohjaksi alkuperältään tuntemattomalle sähkölle sekä varmentamattomalle uusiutuvalle sähkölle. Energiavirasto ilmoittaa jäännösjakauman vuosittain 30.6. mennessä. Tämä jäännösjakauman odottelu voi johtaa siihen, että esim. huhtikuussa 2020 näet sivuillamme ja sähkölaskullasi edelleen vuoden 2018 tuotantotiedot.

Päästökaupan avulla voidaan säädellä Euroopan talousalueen päästöjen syntymistä. Päästökaupan piiriin kuuluvat laitokset voivat myydä ja ostaa keskenään päästöoikeuksia, jotka oikeuttavat tietyn päästömäärän tuottamiseen. Päästöoikeudet hinnoitellaan euroa / päästötonni. EU:n päästökauppa on toiminut vuodesta 2005 saakka.