Yrittäjälle paras sähkösopimus – Priimaplus-yrityssähkösopimus

Yrittäjä – Priimaplus-yrityssähkösopimuksella maksat sähköstäsi aina ajantasaista hintaa. Lisäksi voit kiinnittää sähkön hinnan juuri sinulle sopivalle tasolle ja ajanjaksolle. Hintakiinnitykset voit tehdä itse tai hyödyntää maksutonta hinnankiinnityspalvelua. Hinnankiinnityspalvelussa asiantuntijamme seuraavat sähkömarkkinaa päivittäin puolestasi ja pyrkivät kiinnittämään sähköä Priimaplus-yritysasiakkaille mahdollisimman edulliseen hintatasoon.

Edullinen SPOT-hinta ja vakautta hintakiinnityksillä

Priimaplus-yrityssähkösopimus mahdollistaa sähkönhankinnan palveluna myös pienyrittäjälle. Priimaplus-yrityssähkösopimus on lähtökohtaisesti voimassa toistaiseksi ja lisämaksuttomalla hinnankiinnityspalvelulla voi helposti varautua sähkönhinnan muutoksiin. Hinnankiinnitysten ajaksi Priimaplus-yrityssähkösopimus muuttuu määräaikaiseksi. Sähkösopimuksen sähkönmyyjän toimitusmaksu eli kate on aina kiinteä, joten kiinnitykset pyritään tekemään aina mahdollisimman edulliseen hintatasoon asiakastyytyväisyyden varmistamiseksi.

Leppäkosken Energian sähkönmyynti yhdistyy 1.1.2022 alkaen Lännen Omavoiman kanssa. Voit tutustua sähkösopimuksiin Omavoiman verkkosivuilla.

Edellisen 6 kk spot-keskihinta (kesä-marras 2021)

7,38 snt/kWh (alv 0%)

Hinta

SPOT-hinta + 0,25 snt / kWh

Katso my�s

Spot-sähkön hintahistoria

Priimaplus-kiinnityspalvelun hyödyt:

  • Sähkönhankinta hintakiinnityspalvelulla mahdollistaa ajallisen ja määrällisen hajautushyödyn.
  • Palvelun avulla varmistat vakaan ja ennustettavan sähkön hinnan.
  • Kiinnityspalvelulla hintariskiä voidaan hallita sekä nousevassa että laskevassa markkinatilanteessa.
  • Et maksa kiinnityspalvelusta mitään – tarjolla suurasiakastason salkunhoitoa ilman eri veloitusta.

Voimassaoloaika

Toistaiseksi voimassa, hintakiinnitysten osalta määräaikainen

Perusmaksu

0 €/kk (alv0%) 6 kk ajan, norm. 5 €/kk

Tuote-ehdot

Sähkönhinnat eivät sisällä arvonlisäveroa 24%, verkonhaltijan siirtomaksuja eivätkä sähköveroja. Pidätämme oikeuden tarkistaa asiakkaan luottotiedot yrityssähkön tilauksen yhteydessä ja olla vahvistamatta sähkösopimusta.

Pirkanmaan Yrittäjien etu

Yrittäjäetuna saat ensimmäisen 6 kk ajan perusmaksut veloituksetta.

Tutustu esimerkkiasiakkaaseen

Usein kysyttyä Priimaplus-sähköstä

Priimaplus-sähkösopimuksella yritysasiakas pääsee ensimmäistä kertaa itse päättämään, mille ajanjaksolle tarvitaan kiinteä hinta ja mitä sähköstä on valmis maksamaan. Perinteisillä määräaikaisilla sopimuksilla sähkönmyyjä hinnoittelee sähkön koko sopimuskauden ajaksi, mutta Priimaplus-sähkösopimuksella asiakas voi itse päättää mille ajanjaksolle haluaa vakauttaa hintansa. Yritysasiakkaiden veloituksettomassa hinnankiinnityspalvelussa sähkömarkkina-asiantuntijat tekevät hintakiinnityksiä asiakkaan puolesta. Hintakiinnitysjaksojen ulkopuolella hinnoittelu toimii kuin tavallinen SPOT-hinnoittelu eli pörssisähkösopimus.

Pörssisähkösopimus on ollut pitkällä aikavälillä tarkasteltuna edullisin tapa ostaa sähköä. Tähän säästömahdollisuuteen on kuitenkin liittynyt riski, sillä hintoja ei ole voinut tietää varmuudella ennakkoon. Priimaplus-sähkösopimuksella pörssisähkösopimuksissa arveluttanut hinnannousu voidaan välttää, koska asuntolainoista tutun korkokaton tavoin Priimaplus-sähköön voi yhdistää hintakaton eli toisin sanoen kiinnittää sähkönhintansa tiettyyn tasoon.

Suomessa on kautta historian solmittu paljon määräaikaisia sähkösopimuksia. Määräaikaisen sähkösopimuksen hinta voi olla edullinen, mutta solmimishetkellä edulliselta tuntuva sähkönhinta voi muuttua sopimuskauden aikana myös kalliiksi, jos sähkönmarkkinahinnat muuttuvat rajusti. Priimaplus-sähkösopimuksella sähkön hinnan voi kiinnittää kahden vuoden sijaan kuukaudeksi tai vuosineljänneksen ajaksi.  Näin sähkön hankintariskiä saadaan hajautettua ajallisesti ja määrällisesti. Helppoa ja vaivatonta sähkönhankinnan riskien hallintaa?

Priimaplus-sähkösopimuksella sähkön hinnan voi jättää kokonaan kiinnittämättä tai vaihtoehtoisesti lukita joko 25%, 50%, 75% tai 100% osuudella. Vaikka sähkönhinta kiinnitetään tiettyyn hintatasoon, voi omalla kulutuksen ajoittamisella vaikuttaa lopulliseen laskutettavaan sähkön hintaan. Käyttämällä sähköä silloin kun se on SPOT-hintojen kannalta edullisinta, näkyy sähkönkäytön oikea ajoittaminen suoraan sähkölaskun loppusummassa.

Priimaplus-sähkösopimuksella hintakiinnitysten tekeminen on vapaaehtoista. Jos hintakiinnityksiä ei tee, vastaa Priimaplus-sähkösopimus aivan tavallista SPOT-hinnoiteltua pörssisähkösopimusta, joka on Ylen tutkimusten mukaan se halvin tapa ostaa sähköä. Pörssisähkösopimuksesta ja Priimaplus-yrityssopimuksesta saa kaiken mahdollisen hyödyn irti, jos ohjaa sähkönkäyttöään edullisille tunneille, mutta kulutustottumusten muuttaminen ei ole mitenkään pakollista vaikka Priimaplus-sähkösopimukseen päätyisikin. Priimaplus-asiakas voi myös ottaa käyttöön veloituksettoman hinnankiinnityspalvelumme, jolloin sähkömarkkinoiden asiantuntijat tekevät hintakiinnitykset asiakkaan puolesta.

Maksuttomaan Live-palveluun voi asettaa hälytyksiä, jotka lähettävät tekstiviestin tai sähköpostin tiettyjen hintarajojen ylittyessä tai alittuessa. Live-palveluun voi myös laittaa kiinnitysautomaatin, joka lukitsee sähkönhinnan automaattisesti tiettyyn tasoon hintaehtojen täyttyessä. Priimaplus-sähkösopimuksen ilmainen kiinnityspalvelu auttaa yrittäjää tai pk-yritystä välttämään mahdollisia hintapiikkejä. Perinteisesti vastaavaa hinnankiinnityspalvelua on tarjottu vain suuryrityksille tai se on ollut konsulteilta ostettava lisämaksullinen palvelu.

Priimaplus-sopimuksella isännöitsijän arki helpottuu. Laita veloitukseton hinnankiinnityspalvelu päälle ja katso kaikkien hallinnoimiesi taloyhtiöiden sähkösopimukset ja kulutustiedot kertakirjautumisen avulla Live-palvelusta.

Tavallisessa pörssi- tai spot-sähkösopimuksessa sähkön hinta seuraa aina pörssihintoja tunti tunnista periaatteella, esimerkkinä TUNTI-sopimus. Priima- ja Priimaplus-sopimusten etuna tavalliseen pörssisähköön verrattuna on hintavakaus. Priima-asiakas voi itse kiinnittää sähkönhintaa kuukausittain tai vuosineljänneksittäin ja saa samalla suojaa mahdollisten hintapiikkien varalle. Yritysasiakkaiden Priimaplus-sopimuksella hinnan vakauttamisesta huolehtii sähkömarkkinoiden asiantuntija sopimukseen kuuluvalla veloituksettomalla hinnankiinnityspalvelulla.

Yle julkaisi joulukuussa 2020 artikkelin spot-sähköstä ja avasi samalla syitä siihen, miksi pörssisähkö ei erinomaisuudestaan huolimatta ole vielä noussut suureen suosioon Suomessa.