Tiedotteet | Sähkönmyynti 15.06.2021

Vinkit sähkösopimuksen tekemiseen

Paikallisen sähkönmyyjän vinkit sähkösopimuksen tekemiseen – Energiavirasto kehottaa Fi-Nergyn asiakkaita valitsemaan uuden sähkönmyyjän

Energiavirasto kehottaa sähkönmyyntiyhtiö Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan asiakkaita valitsemaan pikaisesti itselleen uuden sähkönmyyjän. Kantaverkkoyhtiö Fingrid on purkanut edellä mainittujen yhtiöiden tasepalvelusopimuksen ja sähkömarkkinoilla toimimisen edellytys on voimassa oleva tasepalvelusopimus. Uuden sähkönmyyjän valinta on hyvä tehdä nopealla aikataululla, jotta sähköntoimitusta ei katkaista.

Paikallinen sähkönmyyjä on luotettava valinta

Leppäkosken Energia Oy kuuluu Leppäkoski-konserniin, joka on paikallinen, monipuolinen ja kilpailukykyinen Pirkanmaalla toimiva energia-alan huippuosaaja. Leppäkosken Energia ja Valkeakosken Energia ovat tammikuusta 2022 eteenpäin osa Lännen Omavoimaa. Lännen Omavoima Oy on vielä tällä hetkellä Rauman Energia Oy:n ja Vakka-Suomen Voima Oy:n yhdessä perustama ja omistama sähkönmyyntiyhtiö, joka aloitti toimintansa 1.1.2009. Omavoima-yhtiöitä yhdistää nyt ja tulevaisuudessa hyvä paikallinen palvelu, luotettavuus ja vastuullisuus.

Leppäkosken vinkit sähkösopimuksen solmimiseen

Koska sähkösopimusten puhelinmyyntiin sekä sopimus- ja laskuepäselvyyksiin liittyen tehdään vuosittain paljon valituksia Kuluttajaviranomaiselle, kokosimme viisi vinkkiä sähkösopimuksen solmimiseen. Paikallisen sähkönmyyjän vinkit huomioimalla saatat välttyä pettymyksiltä ja osaat keskittää huomion oikeisiin asioihin sähkösopimusta tehdessä.

Lue huolella sopimuksen pienellä präntätyt osat – niin ehtojen kuin sopimusvahvistuksen osalta

Sähkösopimuksissa kuluttajalla on yleensä 14 vuorokauden peruutusaika ja kolmen viikon huomautusaika sopimusvahvistuksen saapumisesta alkaen. Perumis- ja huomautusajan umpeuduttua sopimustekstien pienellä kirjatut ehdot ovat muuttuneet velvoittaviksi ja ehdoista poikkeaminen voi olla hankalaa ellei jopa mahdotonta.

Onko määräaikaisen sopimuksen hinta varmasti sama koko sopimuskauden ajan?

Tarkista määräaikaista sopimusta solmiessasi, että hinta varmasti pysyy sovittuna koko sopimuskauden. Joskus sopimusehtoihin on voitu sisällyttää hinnan tarkistushetki keskelle sopimuskautta, jolloin hintaa voidaan muokata pörssihintaa paremmin vastaavaksi.

Muista hintavertailuja tehdessä vertailla kokonaishintoja

Kiinnitä huomiosi niin energiamaksuun kuin perusmaksuun, riippumatta siitä mihin sähkönmyyjä haluaa huomiosi kiinnittää. Ethän vertaa keskenään porkkanoita ja perunoita, vaikka myyjä siihen kannustaisi. Kuukausimaksullisissa paketeissa kk-maksuun kuuluva sähkönkulutus on määritelty kuuluvan pakettiin tiettyyn rajaan saakka, esim. 3500 kWh/kk. Ylittävän kulutuksen osalta kWh-veloitus on yleensä hinnoiteltu erikseen.

Onko sähkösopimuksessa ennakkolaskutus?

Suomessa sähkönmyynnissä harvemmin laskutetaan ennakkoon, mutta näinkin on toimittu. Ennakkolaskutus harmittaa erityisesti siinä tilanteessa, jos sähkönmyyntiyhtiö sattuisi menemään konkurssiin. Tällöin et saa ennakkoon maksamiasi rahoja takaisin, jos konkurssipesä on rahaton.

Tärkein vinkki:
Lue sopimuspaperit huolella ja rauhassa läpi. Älä allekirjoita mitään sellaista sähkösopimusta, jonka sisältöä et täysin ymmärrä. Rauhoita kaupantekotilanne ja lue ehdot läpi, vaikka solmisit sopimusta kiireessä, esimerkiksi kauppakeskuksen aulassa tai puhelimessa.

Lue lisää:

Leppäkosken kootut vinkit sähkösopimuksen solmimiseen 

Energiaviraston tarkat ohjeet Fi-Nergy Voiman ja 365 hankinnan asiakkaille