Tiedotteet 11.10.2024

Aluehallintovirasto hylkäsi hakemuksen Leppäkoski Group Oy:n erityisestä tarkastuksesta perusteettomana

Huhtikuussa pidetyssä Leppäkoski Group Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa vähemmistö osakkeenomistajista vaati erityisen tarkastuksen suorittamista yhtiössä. Aluehallintovirasto on 10.10.2024 päättänyt hylätä vähemmistöosakkaiden toimittaman hakemuksen kaikilta osin.

Erityinen tarkastus on osakkeenomistajien poikkeuksellinen tiedonsaantikeino, jonka avulla heillä on tai voi olla mahdollista saada tietoja sellaisista yhtiön ja heidän oikeusasemaansa vaikuttavista seikoista, jotka eivät ole tulleet ilmi tilinpäätöksestä, tilintarkastuskertomuksesta tai muulla tavoin.

Hakemuksessa esiin nostettujen ja paikallislehdistössäkin alkuvuoden ajan käsiteltyjen teemojen kuten osakeannin, merkintähinnan kirjaamisen ja osakeantivaltuutuksen osalta Aluehallintovirasto katsoo, ettei näiltä osin asiassa voida katsoa olevan sellaisia osakeyhtiölain momenteissa tarkoitettuja painavia syitä, että erityinen tarkastus tulisi määrätä suoritettavaksi yhtiössä.

”Keskeinen periaate yhtiössämme on aina kohdella kaikkia osakkeenomistajia tasapuolisesti ja Avin päätös vahvistaa tämän. Kehitämme liiketoimintaamme jatkuvasti tuottaen lisäarvoa osakkeenomistajillemme”, sanoo Leppäkoski Group Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskinen.

Avin mukaan hakemuksen perusteella on jäänyt epäselväksi muun muassa, mitä osakkeenomistajien oikeussuojan kannalta merkittävää lisäselvitystä erityisellä tarkastuksella voitaisiin yhtiöstä saada. Avi on päätöksessään todennut, että yhtiökokouksessa esitettyjen kysymysten osalta hallitus ja toimitusjohtaja antoivat suoraan kokouksessa vastaukset kaikkiin kysymyksiin, joihin he kokivat kykenevänsä vastaamaan ja muihin kysymyksiin vastaukset toimitettiin kirjallisesti.

”Olemme tyytyväisiä päätökseen myös siksi, että se osaltaan tukee yhtiön ja koko henkilöstön työrauhaa yhtiön menestymisen sekä osakkeenomistajien edun varmistamiseksi”, toimitusjohtaja Koskinen toteaa.