Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut Lue lisää

Tilaa sähköinen lasku

Siirry e-laskuun

E-lasku on turvallinen, helppo ja ympäristöystävällinen laskutustapa. Voit tilata e-laskun omassa verkkopankissasi.

Tilaa sähköpostilasku

Voit tilata sähkölaskusi sähköpostiisi pdf-tiedostona ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme

Muut palvelut

Hyvitykset

Voit saada Leppäkoskelta hyvityslaskun arvioituun sähköön tai lämmön käyttöön perustuvassa laskutuksessa tai loppulaskun yhteydessä. Ilmoita hyvitystili yhteydenottolomakkeella

Perintä

Erääntyneiden sähkö-, kaukolämpö- ja maakaasulaskujen maksumuistutus- ja perintäkirjeistä käy ilmi, mistä laskusta on kyse ja mihin voi tarvittaessa ottaa yhteyttä. Jos laskusi käsittely on jo siirtynyt perintäyhtiön puolelle, tulee asia hoitaa loppuun suoraan perintäyhtiön kanssa.

Yhteistyökumppanimme Lowell Suomi Oy toteuttaa automaattisia ulossoittoja jälkiperinnän asiakkaille. Soittojen avulla tarjotaan apua velka-asioiden järjestelyyn.

Etsitkö jotain muuta?

Lähetä yhteydenottopyyntö

Usein kysyttyä sähkölaskuista

Verkkopalvelulasku muodostuu kiinteästä perusmaksusta, siirtomaksusta sekä sähköverosta. Paikallinen sähköverkkoyhtiö (kuten esimerkiksi Leppäkosken Sähkö, Caruna, Elenia tai Tampereen Sähköverkko) laskuttaa sähköveron osana verkkopalvelulaskua ja välittää tämän edelleen valtiolle.

Sähköstä maksetaan sähköveroa ja arvonlisäveroa. Sähkövero maksetaan valtiolle paikallisen sähköverkkoyhtiön eli siirtoyhtiön välittämänä. Sähkönkäyttäjät jaetaan sähköverotuksen suhteen kahteen luokkaan. Suurin osa sähkönkäyttäjistä kuuluu 1 sähköveroluokkaan (2,79372 snt/ kWh). Sähköveroluokkaan 2 (0,07812 snt/kWh) kuuluvat esimerkiksi teollisuus ja kasvihuoneviljelmät. Sähköveron lisäksi sähkön hintaan vaikuttaa arvonlisävero, jota peritään sähköenergiasta, sähkönjakelusta ja sähköverosta.

Sähkönjakelu ja sähkön myynti on eriytetty toisistaan. Itse valitsemasi ja kilpailuttamasi sähkön myyjä lähettää laskun sähkön myynnistä. Sähkönjakelusta eli verkkopalvelusta laskuttaa sähköverkkoyhtiö, jonka jakeluverkkoalueella sähkönkäyttöpaikkasi, kuten kesämökkisi tai omakotitalosi sijaitsee. Jos sähkönmyyjäsi ja verkkoyhtiösi ovat samaa yrityskonsernia, saat vain yhden sähkölaskun, jossa on eriteltynä verkkopalvelun ja sähkönmyynnin osuudet.

Tiivistetysti sähkön kokonaishinnan voi jakautuvan melko tasaisesti kolmeen osaan. Tyypillisellä kotitalouskäyttäjällä sähköenergian osuus sähkölaskusta on noin kolmannes. Sähköverojen osuus on myös noin reilu kolmannes. Verojen osuus jakautuu vielä erikseen arvonlisäveroon ja sähköveroon. Sähkönlaskun vero-osuudesta vajaa kaksi kolmannesta on arvonlisäveroa ja yksi kolmannes sähköveroa. Sähkölaskun loppusummasta sähkönsiirrolle jää hieman vajaa kolmannes.

Sähkölaskun eräpäivän siirto onnistuu helposti Oma Lowell Laskutus -palvelussa. Siirto on tehtävä ennen varsinaista eräpäivää. Kirjaudu Oma Lowell -palveluun

Omat sähkölaskusi löydät helposti Oma Lowell Laskutus -palvelustamme. Voit tallentaa laskut halutessasi koneellesi pdf-tiedostona. Kirjaudu Oma Lowell -palveluun

Voit tilata e-laskun omassa verkkopankissasi. Tarvitset tilausta varten viitenumeron, jonka löydät laskultasi.

Sähkösopimusten perusmaksut veloitetaan Leppäkoskella aina sopimuksen voimassaolopäivien mukaan. Jos sähkösopimus alkaa keskellä kalenterikuukautta, ei laskulla veloiteta koko kuukauden maksua.

Jos kulutustietoa järjestelmään ei joltain yksittäiseltä ajanjaksolta saada (esim. tietoliikennekatkos), ko. ajanjakson kulutus arvioidaan ja kulutustiedot korjaantuvat seuraavassa laskutuksessa.

Siirryimme laskuttamaan tuntimittauksen perusteella, jolloin laskulla näkyy käytetty energiamäärä kilowattitunteina. Aikaisemmin kun laskutus tapahtui kuun vaihteen lukemista laskettuun käyttöön, mittarinlukemat ilmoitettiin laskulla. Jatkossa sähkömittarin näytöllä esitetyt lukemat eivät toimi laskutusperusteena, joten niitä ei esitetä laskulla.