Sähkösopimus ja muutto?

Tee sähkösopimus kanssamme ja varmistat sähkönsaannin uuteen kotiosoitteeseen heti muuttopäivästä alkaen. Ilmoittamalla ajoissa muutosta varmistat lisäksi, että maksat vain omasta sähkönkäytöstäsi.

Voit tehdä sähkösopimuksen Leppäkosken Sähkön jakelualueelle tai minne tahansa Suomessa, me hoidamme uuden sopimuksen aloituksen puolestasi. Kun teet muuttoilmoituksen meille esimerkiksi tilaamalla sähköt uuteen kotiin, lisätietokenttään on hyvä kirjata muuttopäivä tai päivämäärä jolloin omistajuus kiinteistössä vaihtuu (esim. kauppakirjaan kirjattu hallintaoikeuden siirtymispäivä). Tarkkojen päivämäärien avulla etänä tehtävä sähkömittarinluku helpottuu.

Huomaathan, että asuinhuoneiston tai kiinteistön verkkosopimus eli sähkön siirtosopimus ja sähkönmyyntisopimus on hyvä olla epäselvyyksien välttämiseksi saman henkilön nimissä.

Usein kysytyt kysymykset: sähkösopimus ja muutto

Sähkösopimus päättyy aina muuton yhteydessä, olipa kyseessä määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Kun teet uuden sähkösopimuksen kanssamme, voimme lopettaa puolestasi myös vanhan sopimuksen riippumatta siitä minkä sähköyhtiön asiakas olet. Hoidamme samalla verkkopalvelusopimuksen aloituksen sähköverkkoyhtiölle. Muuttaessa sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä meihin ja voit keskittyä muuttoon liittyviin käytännön asioihin.

Tee muuttoilmoitus

Yleensä sähkösopimus voi alkaa sähkönmyyjän vaihtamisen yhteydessä aikaisintaan 14 vuorokauden kuluessa. Jos muutat, ei kahden viikon aikarajaa tarvita ja sähkösopimus voidaan sopia alkavaksi muutaman päivän sisällä. Leppäkosken sähkösopimuksen tilauslomakkeella sopimuksen aloitusaikaa ei voi valita aikaisemmaksi kuin se on mahdollista. Jos kuitenkin tarvitsisit sähkösopimuksen nopeammin kuin tilauslomake ohjeistaa, voit soittaa asiakaspalveluumme (p.03 4503 500). Sähkösopimuksen aloitus muuton yhteydessä vie yleensä pari vuorokautta, mutta asiakaspalvelumme auttaa parhaansa mukaan, jotta sähkösopimus saadaan muuttopäiväksi kuntoon.

Vaikka uusi sähkösopimus muuttaessa hoituu helposti yhdellä lomakkeella tai puhelinsoitolla, liittyy muuttoon paljon muuta käytännön järjestelyä. Tässä Leppäkosken muistilista muuttajalle:

  • Tee muuttoilmoitus viimeistään viikon kuluessa muutosta. Aikaisintaan sen voi tehdä kuukautta ennen muuttopäivää.
  • Postin kääntö ja muuttoilmoitus Maistraatille hoituvat helposti yhdellä kertaa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi
  • Postin kääntämisen lisäksi uusi osoite on hyvä ilmoittaa yrityksille, joilta saat laskuja. Monet yritykset päivittävät osoitetietoja väestötietojärjestelmästä, mutta varmistathan silti uuden osoitteen mm. lehtitilausten osalta.
  • Hanki muuttoauto ja muuttoapu ajoissa. Muuttofirmoilla saattaa olla kiireisiä aikoja, kuten viikonloput ja kuunvaihteet. Muuttopalveluita saattaa saada edullisemmin arkiaikaan ja keskellä viikkoa.
  • Sovi internet-yhteyden siirrosta ajoissa operaattorin kanssa, jotta saat samantien netin käyttöösi.
  • Omakotitaloon muuttaessasi tee tarvittavat sopimukset, kuten vedentoimitus-, sähkö- ja jätehuoltosopimukset. Jos talossa on öljylämmitys, tarkista öljyn määrä ja riittävyys.
  • Jos sinulla on kotivakuutus, tarkista vakuutusyhtiöltä, onko se riittävä uuteen asuntoon ja siirrä samalla vakuutus koskemaan uutta kotia.
  • Muistathan asunnon lisäksi tyhjentää ullakko- ja kellarikomeron sekä autotallin ja hoitaa tilojen loppusiivouksen.

Sähköliittymän omistajan vaihtuminen kiinteistökaupassa

Ostitko omakotitalon tai kiinteistömuotoisen paritaloasunnon? Huomaathan, että sähköliittymä on kiinteistön irtainta omaisuutta, eikä se siirry automaattisesti kiinteistökaupan yhteydessä uudelle omistajalle.

Jos kyseessä on kiinteistön eli esimerkiksi omakotitalon omistajan vaihdos, täytäthän erillisen sähköliittymän luovutuskirjan alla olevan linkin kautta. Ilmoituksen lisäksi sähköliittymän omistajuuden siirrosta on hyvä olla selkeä maininta kauppakirjassa.

Sähköliittymän siirto uudelle omistajalle

Kaukolämpö- tai kaasuliittymän siirto uudelle omistajalle

Samat lainalaisuudet koskevat myös kaukolämpöliittymää ja maakaasuliittymää kuin sähköliittymää.

Jos olet muuttanut omakotitaloon tai kiinteistömuotoiseen pientaloon (paritalo tai rivitalo), jossa on kaukolämpö- tai kaasuliittymä, täytäthän alla olevan linkin kautta virallisen luovutuskirjan. Kiinteistön kauppakirjasta on myös hyvä löytyä selkeä merkintä liittymän sisältymisestä kauppaan.

Ilmoitus kaukolämpöliittymän siirrosta