Nokian kaasutankkaus­asema

Palvelemme Nokian Kerhokadulla alueen kaasuautoilijoita. Kaasuautoilu on ekologinen valinta, sillä maakaasulla ajettaessa hiilidioksidipäästöt ovat noin 20-25 % pienemmät kuin bensiinillä ajettaessa ja biokaasulla päästöjä voi vähentää jopa 85 %.

Kaasuauto on käyttökustannuksiltaan edullinen vaihtoehto ja  kaasulla ajaminen vähentää liikenteen päästöjä. Maakaasu on  polttoainekustannuksiltaan noin puolet bensiiniä edullisempi vaihtoehto ja biokaasu taas uusiutuvista liikennepolttoaineista edullisin.

Kylmäasema avoinna 24h
Kerhokatu 6, 37100 Nokia

Maksuvälineinä käyvät kotimaiset pankki- ja Visa Electron -kortit, Mastercard ja Visa-luottokortit.

Usein kysyttyä kaasuautoilusta

Kaasuauton tankkaaminen onnistuu aivan yhtä helposti kuin bensiinin tai dieselin tankkaaminen. Kaasuautoa tankatessa tankkauspistooli lukitaan liittimellä auton tankkiin kiinni, joten pistoolista ei tarvitse pitää kiinni samaan tapaan kuin bensaa tankatessa.

Kaasuautoilu on ekologinen valinta, sillä maakaasulla ajettaessa hiilidioksidipäästöt ovat noin 20-25 % pienemmät kuin bensiinillä ajettaessa ja biokaasulla päästöjä voi vähentää jopa 85 %. Biokaasua tuotetaan mm. kotitalouksien, maatalouden ja yritysten biohajoavista jätteistä, joka on kiertotaloutta parhaimmillaan. Kaasuautoissa on kaasutankin lisäksi myös bensatankki.

Kaasuautoissa on kaasutankin lisäksi yleensä myös bensatankki. Ajoneuvomallista riippuen toimintamatka kaasulla on noin 300-600 km ja bensiinillä noin 250-700 km. Kaasuauton tankkaaminen on yhtä nopeaa ja helppoa kuin bensiini- tai dieselauton tankkaaminen.

Kaasuauton hankinnan yhteydessä peritään autovero ja käytön aikana ajoneuvoveron perusosa sekä lisäksi käyttövoimavero. Kaasuauton bensiiniautoa pienempien hiilidioksidipäästöjen ansiosta päästöperusteiset autovero ja ajoneuvoveron perusosa ovat kaasuautolla bensiiniversiota matalammat. Veron laskentaperiaatteiden mukaisesti kaasuhenkilöauton vuotuinen käyttövoimavero on vastaavaa dieselkäyttöistä autoa pienempi.