Vinkit 05.05.2021

Aineeton äitienpäivälahja: 8 lahjaideaa

Äiti-ja-tytär-katsovat-toisiaan-sylikkäin

Aineettomat lahjat kasvattavat jatkuvasti suosiotaan, eikä ihme! Harva meistä innostuu kymmenistä kaappitilaa vievistä kahvimukeista tai vuosittain saaduista kodinkoneista. Aineettomat lahjat eivät jää nurkkaan pölyttymään, ne synnyttävät muistoja ja kannustavat vastuulliseen kuluttamiseen. Katso äitienpäivän parhaat lahjavinkit!

 

Uusia, ikimuistoisia kokemuksia

Onko äitisi kokeillut geokätköilyä? Nauttisiko hän ratsastustunneista tai pakohuonepelistä? Järjestä äidillesi uusi elämys sellaisen aktiviteetin parissa, jota hän ei tulisi muuten kokeilemaan. Mikäli kaipaat inspiraatiota, löytyy netistä palveluntarjoajia, joiden kautta voit ostaa lahjakortin vaikka viinikurssille tai jopa tandemhyppyyn! Kurkkaa esimerkiksi Elämyslahjat.fi.

Kulttuuria kotisohvalla ja kaupungilla

Erilaiset kulttuurimenot ovat vähentyneet viimeisen vuoden aikana, mutta onneksi kulttuurista voi nauttia myös kotona. Osta äidille lahjakortti äänikirjapalveluun, missä hän voi kuunnella valitsemiaan kirjoja missä ja milloin vain. (Psst. Tarjoamme nyt Leppäkosken uutiskirjeen tilaajille ilmaisen kuukauden Nextory-palvelussa!) Museo- ja teatterilahjakortit toimivat myös. Esimerkiksi museokortti on voimassa ostopäivästä vuoden ja tuo iloa elämään pidemmän aikaa.

Yhteistä tekemistä koko perheelle

Miltä kuulostaisi lautapeli-ilta koko perheen kera? Laittakaa äidin lempimusiikki soimaan ja ottakaa erä Aliasta. Muita perheen suosikkimenoja ovat esimerkiksi luontoretki, leipomishetki tai elokuvailta herkkujen kera.

Puolisolle aikaa yksin

Vietätkö puolisosi kanssa ruuhkavuosia? Vaikka oman perheen kanssa vietetyt hetket ovat parhaita, kaipaavat varsinkin pikkulapsiarjessa elävät äidit joskus omaa aikaa. Nappaa siis lapset mukaasi ja anna puolisollesi hetki aikaa hengähtää ja olla yksin.

Rentoutumista ja hemmottelua

Pieni hemmottelu tekee hyvää kiireisen arjen keskellä. Lahjakortit hierontaan, kampaajalle tai kylpylään ovat toimivia klassikkoja. Mikäli budjetti on tiukka, voit antaa hieronnan myös itse. Läheisen kosketus lisää onnellisuushormonin eli oksitosiinin tuotantoa. Pitkän päivän jälkeen saadun hemmotteluhetken suosio on taattu!

Muistot yksiin kansiin

Yhteiset muistot ovat kultaakin kalliimmat. Tee äidillesi kuvakirja lapsuusvuosistasi tai vaikka yhdessä koetusta reissusta. Lisää mukaan tarinoita ja muisteluitasi. Voisi melkein taata, että äidin silmäkulmat tulevat kostumaan tätä kirjaa lukiessa. Voit koota valokuva-albumin perinteisesti kuvia kehittämällä tai hyödyntää esimerkiksi iFolorin valmiita kuvakirjapohjia.

Valmiiseen ruokapöytään

Kokkaa äidille herkullinen brunssi! Netti on täynnä menu-ehdotuksia äitienpäivälle. Myös sänkyyn tarjoiltu aamiainen toimii aina! Mikäli kokkaaminen ei ole sinun juttusi, voit tilata ruoat turvallisesti ravintolasta myös takeawayna.

Vapautus kotitöistä

Kukapa ei tykkäisi puhtaasta kodista? Kysy mikä on äitisi mielestä epämieluisin kotityö ja tee se hänen puolestaan. Voisiko se olla vaikka ikkunoiden pesu, vessan suursiivous tai likakaivon puhdistaminen?

Pysy ajan tasalla, tilaa uutiskirje!

Tilaa Leppäkosken ajankohtaiset uutiset, edut ja arjen vinkit suoraan sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa.