Sähkö | Lämpö 10.08.2017

Ikaalisiin älykästä aurinkoenergiaa

Heinä-elokuussa Leppäkosken Ikaalisten toimitalon halliosan tasakatoille asennetaan aurinkosähkö- ja lämpöjärjestelmät, jotka otetaan käyttöön elo-syyskuun aikana. Älykäs aurinkoenergia -hankkeella saadaan käytännön kokemusta aurinkoenergian erilaisista hyödyntämis- ja käyttötavoista osana olemassa olevaa kiinteistön lämpö- ja sähköjärjestelmää.

Oletko sinä kiinnostunut aurinkopaneeleista omaan kohteeseesi?

Aurinkosähköjärjestelmä Finnwind Oy:lta

Pienehkön noin 6 kW aurinkosähköjärjestelmän toimittaa ja asentaa Finnwind Oy. Aurinkosähköjärjestelmä käsittää 23 kpl 260 W aurinkopaneelia, joiden tuotanto syötetään kolmivaiheisena kiinteistön sähköverkkoon. Järjestelmään sisältyy myös 9 kWh akusto, jota ladataan sekä paneeleilla että verkkovirralla.

Kokonaisteholtaan noin 30 kW aurinkolämpöjärjestelmä koostuu kahden valmistajan keräinteknologiasta. Katolle asennetaan kaksi kotimaisen Savo-Solar Oyj:n valmistamaa 15 m² tasokeräintä (Savo 15 DG) ja kuusi saksalaisen Ako Tec (AkoTec Produktionsgesellschaft mbH) valmistamaa tyhjiöputkikeräinyksikköä, joissa kussakin on 30 erillistä tyhjiöputkea.

Aurinkoenergiaa Ikaalisissa

Aurinkolämpöä Ikaalisten kaukolämpöverkkoon

Keruupiireissä kiertää pakkaskestävä lämmönsiirtoneste ja ne liitetään lämmönvaihtimilla kiinteistön lämmitysjärjestelmään. Aurinkolämpöä syntyy noin 90-asteisena kuumana vetenä. Kytkentä mahdollistaa kesällä ylimääräisen aurinkolämmön syötön Ikaalisten kaukolämpöverkkoon (kaksisuuntainen). Aurinkolämpöjärjestelmät toimittaa ja asentaa pirkanmaalainen Sundial Oy.

Hankkeen yhteydessä uusitaan kiinteistön kaukolämmönvaihdin ja demonstroidaan ns. älykkään patteritermostaatin käyttötapoja mm. energiansäästön ja tilakohtaisen lämpötilamittauksen ja säädön osalta. Älykäs etäohjattava patteritermostaatti asennetaan mekaanisen termostaatin paikalle. Käyttövoimansa älytermostaatti saa patterissa kiertävän veden ja ympäröivän ilman lämpötilaerosta (termogeneraattori). Hankkeen yhteydessä modernisoidaan myös kiinteistön ilmastoinnin ja lämmityksen ohjausta eli nostetaan järjestelmän automaatioastetta. Osaan tiloista
erilliset asennetaan erilliset CO2-, ilmankosteus- ja paine-eromittaukset. Aurinkohankkeelle on saatu Tekesin investointitukea.

Aurinkopaneelit omaan kotiin Leppäkoskelta

Leppäkoski auttaa sinua oman aurinkovoimalan hankinnassa. Yhteistyökumppanimme Finnwindin kautta saat aurinkovoimalan helposti avaimet käteen -toimituksena.

Lue lisää ja täytä yhteydenottolomake sitoumuksetta