Tiedotteet 02.10.2017

Leppäkoski ja Vatajankoski sijoittavat pirkanmaalaiseen bio- ja kiertotalouteen

Punkalaitumen Bioenergia Oy rakennuttaa parhaillaan kuivamädätysteknologiaan perustuvaa biokaasulaitosta Punkalaitumelle. Laitos hyödyntää pääasiassa lähialueen maatalouden lietteitä ja sivuvirtoja, kuten vihermassoja, tuottaen niistä biokaasua ja luomuravinteita. Leppäkosken Sähkö Oy ja Vatajankosken Sähkö Oy ovat hankkeessa mukana strategisina sijoittajina.

Punkalaitumella laitoksen rakentaminen on jo käynnissä ja täydessä tuotannossa sen arvioidaan olevan ensi vuoden lopulla. Laitos käsittelee vuosittain lähialueen maatalouden biomassoja noin 10 000 tonnia ja laitoksen biokaasun vuosituotannon arvioidaan olevan alkuvaiheessa 6000 – 7000 MWh tasolla.

”Biokaasun rooli niin liikenne‐ kuin energiakäytössä on kasvussa ja sen hyödyntäminen on osa myös meidän tulevaisuuden suunnitelmia. Meillä on omaa kaasuliiketoimintaa ja olemassa olevat kaasuverkostot Nokian ja Ikaalisten alueilla. Tällä hetkellä tuotamme kaatopaikkakaasulla lämpöä Nokian kaukolämpöverkkoon ja neuvottelemme parhaillaan myös biokaasun laajemmasta hyödyntämisestä Nokialla. Biokaasun liikennekäytön kasvu on myös ympäristön kannalta myönteinen kehityssuunta ja yhtiöllämmekin ovat ensimmäiset kaasuautot jo käytössä”, kertoo Leppäkosken Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskinen.

”Hanke on Vatajankoskelle luontaista jatkoa Honkajoen Kirkkokalliolla tehtävälle yritysten väliselle yhteistyölle. Honkajoelta on meille kertynyt jo useamman vuoden kokemus biokaasun hyödyntämisestä. Tämän uuden hankkeen myötä saamme myös kokemusta biokaasun tuottamisesta ja hyödyntämisestä liikennekäytössä” toteaa Vatajankosken Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Petri Paajanen.

 

Lisätietoja

Leppäkosken Sähkö Oy, toimitusjohtaja Juha Koskinen, p. 044 750 3315
Vatajankosken Sähkö Oy, toimitusjohtaja Petri Paajanen, p. 044 578 2275