Tiedotteet 29.03.2011

Biopolttoaineiden käyttö lisääntyy Ikaalisten kaukolämmön tuotannossa

Leppäkosken Energia Oy ja Fortum Energiaratkaisut Oy allekirjoittivat 29.3.2011 kauppakirjan, jolla Leppäkosken Energia ostaa Ikaalisten alueen energiantuotantoliiketoiminnan Fortum Energiaratkaisut Oy:ltä.

Liiketoiminta siirtyy Leppäkosken Energialle 31.12.2011. Kaupan toteutuminen on merkittävä askel Leppäkosken pitkän tähtäimen suunnitelmassa lisätä kotimaisten polttoaineiden osuutta kaukolämmön tuotannossa. Fortum on vastannut Ikaalisten alueen lämmöntuotannosta 1980-luvulta saakka hyvässä yhteistyössä Leppäkosken kanssa.

Energiaveroratkaisujen johdosta kilpailukykynsä kaukolämmön tuotannossa menettänyt maakaasu jää jatkossa varapolttoaineeksi. Pääosa tuotannosta tullaan tulevaisuudessa tuottamaan kotimaisilla polttoaineilla. Maakaasun Leppäkosken Energia Oy:lle toimittaa jatkossakin Fortum Energiaratkaisut Oy.

Kaukolämpöverkon piirissä olevat asiakkaat voivat tulevaisuudessa nauttia kaikilta osin kestävästä energiaratkaisusta. Uuden tuotantoratkaisun käynnistyessä on kaukolämmön hintakehitys paremmin ennakoitavissa, sillä kotimaisten polttoaineiden hinta ei heilu niin voimakkaasti kuin öljyn tai maakaasun.

Uuden tuotantoratkaisun rakentamispäätöstä ei ole vielä tehty ja kartoitamme nyt eri vaihtoehtoja tämän osalta. Suunnitelmissamme on aloittaa kaukolämmön tuotanto kotimaisilla polttoaineilla muutaman vuoden kuluessa, kertoo toimitusjohtaja Juha Koskinen.

Leppäkosken Sähkö -konsernin tavoitteena on tarjota Ikaalisten alueen asiakkaille mahdollisuus nauttia paikallisesti tuotetun, ympäristöystävällisen ja kilpailukykyisen kaukolämmön eduista.

Lisätietoja antavat:
Leppäkosken Energia Oy,
toimitusjohtaja Juha Koskinen puh. 044 750 3315 ja
tuotantojohtaja Kari Kuivala puh. 044 750 3306 sekä
Fortum Energiaratkaisut Oy,
aluejohtaja Timo Paukkio puh. 050 4526150.