Sähkö | Lämpö 06.11.2018

Energiapäivää vietettiin kauniissa syyssäässä

Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietettiin lokakuussa. Kutsuimme Ikaalisten kuudesluokkalaiset tutustumaan energia-asioihin. Oppilaat tutustuivat päivän aikana mm. aurinkoenergiaan, sähkönjakeluun, kaukolämpöön ja siihen, mistä se sähkö oikein sinne pistorasiaan tulee.


AURINKOENERGIA

Ikaalisten toimitalomme katolla olevat aurinkopaneelit ja -keräimet tuottavat sähköä ja lämpöä toimitalomme tarpeisiin. Niiden toimintaa koululaisille esitteli projekti-insinööri Albert Mäkelä.

Aurinkoenergiaan tutustumassa


SÄHKÖNJAKELU

Sähkönjakeluasioita esitteli käyttöpäällikkö Jukka Rajala. Jukka kertoi sähköverkoista ja siitä, millä jännitteellä sähköä siirretään eri verkoissa ja miten sähkö saadaan pistorasiaan asti.

Koululaiset tutustuivat sähkönjakeluasioihin


KAUKOLÄMPÖ

Kaukolämpöpäällikkö Pilvi Suhonen ja automaatioinsinööri Juha-Matti Kamrat veivät oppilaat kierrokselle Ikaalisten pellettilämpölaitokseen. Siellä selvisi, että laitos kuluttaa pellettiä jopa 15 000 kg vuorokaudessa.

Koululaiset tutustuivat kaukolämpöasioihin


MISTÄ SÄHKÖ TULEE?

Suunnittelu- ja rakennuttamispäällikkö Mika Marttila kertoi Leppäkosken Sähköstä hieman tarkemmin ja kertasi vielä mm. sähkön siirtoon liittyviä asioita. Mika näytti oppilaille myös videon, jossa kerrottiin hauskalla tavalla mistä sähkö tulee.

Koululaiset tutstumassa energiayhtiöön


Vapaa palaute päivästä, mikä oli kiinnostavinta?

”Mielenkiintoista ja opettavaista. Kiinnostavin oli pellettilämpölaitos. Kiitos!”

”Oli kiva päivä.”

”Muuntaja oli kiinnostavin ja sähkö.”

”Videon katselu oli kivointa.”

”Ohjeet olivat selkeät, jatkakaa samaan malliin!”


Hyväksy evästeet katsoaksesi tämän videon.

(Video: Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry).