Tiedotteet 02.12.2020

Ensto liittyy Grid.vc rahastoon ja neuvonantoryhmään

Suomalainen perheyhtiö ja sähköistysratkaisujen tarjoaja Ensto on liittynyt Grid.vc-investointirahastoon.

”Ensto on edelläkävijä älyverkkojen sekä älykkäiden ja energiatehokkaiden kiinteistöjen sähköistysratkaisujen tarjoajana. Tämän osaamisen ja kansainvälisen verkostonsa kautta Ensto tuo Grid Lab-neuvonantoryhmään uutta näkökulmaa ja voi auttaa meitä yhä tehokkaammin tukemaan salkkuyhtiöitämme näiden kansainvälisellä kasvupolulla”, sanoo Grid.vc:n toimitusjohtaja Jussi Teijonsalo.

”Liitymme innolla mukaan Grid.vc:en ja sen neuvonantoryhmään. Rahaston sijoittajien yhteistyöfoorumina toimiva ryhmä tarjoaa molemmilla liiketoiminta-alueillamme loistavan näkymän uusiin teknologiaratkaisuihin, jotka auttavat meitä matkallamme parempaan elämään sähköllä ja kestävämpään huomiseen. Samalla Grid.vc:n toimintamalli, joka tuo yhteen toimialan asiantuntijat ja varhaisen vaiheen start-up yritykset, nopeuttaa salkkuyhtiöiden kehitystä ja kasvua, mikä tuo meille paremman tuoton sijoitukselle”, sanoo Hannu Keinänen, Ensto-konsernin toimitusjohtaja.

Ensto on Grid.vc I Ky vaihtoehtorahaston kolmas sijoittaja, jonka myötä hallinnoitavat varat nousevat kolmeen miljoonaan euroon. Ankkurisijoittaja Leppäkoski Group ja Sallila Energia liittyivät rahastoon 2019. Rahasto neuvottelee parhaillaan uusista sijoituksista toimialan yritysten kanssa.

 

Lisätietoja

Hannu Keinänen, 050 303 9743, hannu.keinanen(at)ensto.com

Jussi Teijonsalo, 040 584 2090, jussi.teijonsalo(at)grid.vc

 

Ensto suunnittelee ja tarjoaa sähköistysratkaisuja, jotka tekevät älykkäistä sähköverkoista, rakennuksista ja liikenteestä entistä turvallisempia, toimivampia, luotettavampia ja tehokkaampia. Vuonna 1958 perustettu kansainvälinen teknologia- ja perheyritys työllistää 1 400 ammattilaista Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 260 miljoonaa euroa. Uskomme parempaan elämään sähköllä ja kestävämpään huomiseen.

Grid.vc on energia-alalla ja sen asiakasrajapinnassa toimiviin startup- ja kasvuyrityksiin keskittyvä rahasto. Rahasto sijoittaa varhaisen vaiheen yrityksiin ja sen salkussa on tällä hetkellä neljä kansainvälistyvää suomalaistaustaista kasvuyritystä.