Tiedotteet 11.01.2018

Kemira Chemicals Oy ja Leppäkosken Sähkö Oy myyvät FC Energia Oy:n ja FC Power Oy:n voimalaitososakkeet Adven Oy:lle

Kemira Chemicals Oy ja Leppäkosken Sähkö Oy ovat allekirjoittaneet 10.1.2018 sopimuksen Adven Oy:n kanssa FC Energia Oy:n ja FC Power Oy:n osakkeiden myynnistä. Kauppa on ehdollinen ja toteutuu myöhemmin. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Äetsässä sijaitseva FC Energia Oy ja Joutsenossa sijaitseva FC Power Oy ovat energiatuotantoyhtiöitä, jotka ovat olleet Kemiran (omistusosuus 34 %) ja Leppäkosken Sähkön (omistusosuus 66 %) yhteisomistuksessa. Pääasiassa vetyä polttoaineenaan käyttävien laitosten tuottama lämpö ja sähköenergia ovat yhteensä yli 200 GWh/vuodessa.

Kaupan myötä molempien laitosten käynnissäpito ja kaikki operatiivinen toiminta siirtyy Advenille. Samassa yhteydessä Leppäkosken Lämpö Oy myy Sastamalan Pehulassa omistamansa kaukolämpöverkot laitteistoineen Adven Oy:lle.

Leppäkosken Sähkö Oy:lle kauppa on pitkän aikavälin strateginen toimenpide. ”Kauppaa on valmisteltu jo yli vuoden ajan ja on hienoa, että päästiin kaikkia osapuolia tyydyttävään lopputulokseen”, sanoo toimitusjohtaja Juha Koskinen Leppäkosken Sähköstä.

Kemira ja Adven tekevät samalla pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen energiantoimituksesta.

”Yhteistyösopimuksella varmistamme kilpailukykyisen energiantuotannon tuotantolaitoksillemme myös tulevaisuudessa”, tuotantojohtaja Tommi Kankkunen Kemirasta toteaa.

”Olemme tyytyväisiä, että Kemira valitsi Advenin energiakumppanikseen. Uskomme pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja olemme valmiit edistämään Kemiran energiatehokkuutta monipuolisen osaamisemme avulla”, sanoo Advenin maajohtaja Ari Vanhanen

Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Kemiran taloudelliseen tulokseen, eikä järjestelyllä ole henkilöstövaikutuksia Kemiraan.

 

Lisätietoja

Kemira Oyj
Tommi Kankkunen, tuotantojohtaja
Puh. 050 464 0885

Leppäkosken Sähkö Oy
Juha Koskinen, toimitusjohtaja
Puh. 044 750 3315

Adven Oy
Ari Vanhanen, maajohtaja
Puh. 050 043 2830