Tiedotteet 12.04.2018

Grid.vc mukana kansainvälisessä innovaatiohaasteessa

Grid.vc käynnistää yhdessä Nord Poolin, Fingridin, Lahti Energian ja Nordic Innovation Acceleratorin kanssa innovaatiohaasteen, jossa haetaan ratkaisuja tulevaisuuden sähköverkon toimintavarmuuden takaamiseksi.

Energiamurros ja modernien teknologioiden, kuten älykotien ja sähköautojen, yleistyminen lisäävät sähkön kysyntää ja kysynnän vaihtelua. Kulutustaan hintaoptimoivat älyteknologiat hyödyntävät sähkön kysyntäjoustoa ja aiheuttavat voimakkaan kulutushuipun silloin, kun sähkön hinta on alhaisimmillaan. Älyteknologioiden yleistyessä ilmiö nostaa kulutussähkön hintaa ja horjuttaa sähkön toimitusvarmuutta, sillä sähkönjakelujärjestelmiä ei ole rakennettu vastaamaan älyteknologioiden aiheuttamiin, ennennäkemättömän voimakkaisiin kulutushuippuihin.

Kilpailun aihe on energia-alalla erittäin kriittinen kysymys, johon ei vielä ole selkeää vastausta. Grid.vc:n Fund and dealflowmanager Jaakko Isotalo: ”Hajautuva energiantuotanto ja älyverkot ovat yksi rahastomme sijoitusteemoista. Tuemme mielellämme tiimejä, jotka kehittävät ratkaisuja tähän haasteeseen”. Kilpailun kymmenen parasta ideaa esitellään 13.6.2018 Lahdessa järjestettävässä Cleantech Venture Day -tapahtumassa. Kilpailun voittaja julistetaan Lontoon Cleantech Venture Day:ssa lokakuussa 2018.

Kilpailun yhteydessä myös aloitetaan Grid.lab:n toiminta. Kilpailuun hakevat tiimit saavat Grid.lab:n mentoreilta palautteen ja ajatuksia idean parantamiseksi. Grid.vc:n Lab director Mika Laatu: ”Olemme kevään aikana kehittäneet lab:n toimintamallia. Uskomme, että lab:n mentoriverkoston osaamisella pystytään tehokkaasti validoimaan parhaat ideat sekä kiihdyttämään niiden kehitystä kilpailun aikana. Hakuajan alusta voittajan valintaan on noin puolivuotta aikaa. Pyrimme tänä aikana jalostamaan erittäin kiinnostavia ja potentiaalisia ratkaisuja esitettyyn ongelmaan”.

Lisätietoja ja hakemus osoitteessa: https://grid.vc/challenge/. Hakuaika päättyy 20.5.2018

 

Lisätietoja:

Mika Laatu, Lab director, Grid.vc Oy
Puh: 044 750 3309
mika.laatu(at)grid.vc

Jaakko Isotalo, Fund and dealflow manager, Grid.vc Oy
Puh: 040 7123 655
jaakko.isotalo(at)grid.vc