Tiedotteet 29.11.2011

Hämeenkyrön kaukolämmön hinta laskee keväällä

Leppäkosken Energia Oy laskee Hämeenkyrön alueen asiakkaiden kaukolämmön hintaa 1.4.2012 alkaen n. 3 prosenttia. Tarkennus alennuksen jakautumisesta perusmaksun ja energiamaksun välille toimitetaan kaukolämpöasiakkaille alkuvuodesta 2012. Huhtikuun alkuun saakka kaukolämpö hinnoitellaan voimassaolevan hinnaston mukaan.

”Uuden voimalaitoksen tuotannon käynnistyessä varmistamme tulevaisuudessa vakaamman ja kilpailukykyisemmän kaukolämmön hinnan Hämeenkyrössä. Muutaman vuoden kuluessa tulemme saavuttamaan selkeästi nykyistä paremman kilpailuaseman muihin lämmitysmuotoihin verrattuna. Tästä osoituksena on jo ensi vuonna tapahtuva kaukolämmön hinnan alennus, vaikka yleisesti inflaation tiedetään olevan useita prosentteja”, kertoo Leppäkosken Energian toimitusjohtaja Juha Koskinen.

Kaukolämpö on luonnollinen, toimitusvarma ja turvallinen lämmitysmuoto, joka sopii myös uusiin rakennuksiin sekä saneerattavan kiinteistön lämmitysmuodoksi sen helppohoitoisuuden ja luotettavuuden ansiosta. Kaukolämpö tarjoaa miellyttävää ja tasaista lämpöä kotiin ilman suuria investointeja. Kaukolämpö on yksi Suomen toimitusvarmimmista lämmitysmuodoista, sillä sen keskimääräiset koko vuoden lämmöntoimituskatkokset ovat ainoastaan muutamia tunteja.

Hämeenkyrön Voima Oy:n Kyröskoskelle rakenteilla oleva biovoimalaitos valmistuu ja otetaan käyttöön syksyllä 2012. Biovoimalaitoksen rakennusvaiheen aikainen työllisyysvaikutus on noin 200 henkilötyövuotta. Laitos mahdollistaa sähkön ja lämmön yhteistuotannon lähes kokonaan
biopolttoaineilla, joita saadaan mm. alueen lähimetsistä.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Juha Koskinen, puh 044 750 3315 tai
juha.koskinen@leppakoski.fi