Tiedotteet 06.02.2013

Hiilidioksidipäästöt vähenevät kotimaisen puupelletin voimalla Ikaalisissa

Leppäkosken Energian viime vuoden lopulla Ikaalisiin rakennuttama pellettilämpökeskus on otettu käyttöön. Lämpöteholtaan 3 MW:n lämpökeskus tuottaa lähes puolet Ikaalisten alueen kaukolämmöstä puhtaasti puupelletillä.

Lämpökeskus rakennettiin Ikaalisten Kylpylän alueelle nykyisen öljykäyttöisen varalämpökeskuksen yhteyteen ja otettiin käyttöön marraskuussa 2012. Leppäkosken Energia osti pellettilämpökeskuksen KO Tulostekniikka Oy:ltä. Pelletin toimittaa Versowood Oy.

Pellettilämpökeskukseen päädyttiin, koska se on nopea toteuttaa, ympäristöystävällinen ja siinä voidaan hyödyntää kotimaisia polttoaineita. Investointikustannusta saatiin alas, koska olemassa olevan varalämpökeskuksen savupiippua ja muita laitteita pystyttiin hyödyntämään, kertoo toimitusjohtaja Juha Koskinen Leppäkosken Energiasta.

Investoinnilla parannetaan kaukolämmön kilpailukykyä vähentämällä ankarasti verotetun ja kallistuneen maakaasun käyttöä. Uuden lämpökeskuksen pääpolttoaineena käytetään puupellettiä ja laitoksen käyttö vähentää yli 4 000 tonnia kaukolämmön tuotannon CO2 -päästöjä Ikaalisissa, Koskinen jatkaa.

Leppäkoski selvittää parhaillaan kokonaisvaltaista lämpöratkaisua koko Ikaalisten alueelle. Vaihtoehtoina ovat rakentaa kotimaisten polttoaineiden lämpökeskus Ikaalisiin tai kaukolämpöputki Hämeenkyrön Voimalta. Molemmissa vaihtoehdoissa uusi pellettilaitos toimisi vara- ja huipunleikkauskapasiteettina.

Yhtiö on panostanut merkittävästi kotimaisten ja päästöttömien polttoaineiden käytön lisäämiseen kaukolämmön tuotannossa viimeisen kahden vuoden aikana. Tästä erinomaisena osoituksena on, että maakaasun osuus vuonna 2011 kaukolämmön tuotannossa oli 61 % ja vuoden 2013 arvioitu osuus tulee olemaan vain alle 10 %. Huomioitavaa on, että konsernin kaukolämmön myynti tulee kasvamaan lähes 20 % vuoden 2013 loppuun mennessä.

Leppäkosken Sähkö -konsernin tavoitteena on tarjota asiakkaille mahdollisuus nauttia kotimaisen, paikallisesti tuotetun, ympäristöystävällisen ja kilpailukykyisen kaukolämmön eduista.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Juha Koskinen, puh. 044 750 3315
tuotantojohtaja Kari Kuivala, puh. 044 750 3306