Tiedotteet | Lämpö 14.02.2023

Hyödynnä ARA:n avustus ja päivitä kaukolämpölaitteistosi

Avustusta matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymiseksi

Matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymisellä parannetaan energiatehokkuutta ja hillitään ilmastonmuutosta. Kaukolämpöveden lämpötilan laskeminen enintään 90 asteeseen mahdollistaa uusien lämmöntuotantomuotojen tehokkaamman hyödyntämisen.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää avustusta vuosina 2022-2023 asuinrakennusten matalalämpötilaisten kaukolämpölaitteistojen vaihtamiseen sekä lämmitysjärjestelmän säätöön ja tasapainotukseen.

Kenelle avustusta myönnetään?

Avustusta voi hakea asuinrakennuksen omistaja (henkilöt, taloyhtiöt, asunto-osuuskunnat, vuokrataloyhteisöt, yhteisöt, taloudelliset toimijat).

Mitä avustetaan?

Avustusta voidaan myöntää asuinrakennuksen olemassa olevan kaukolämpölaitteiston uusimiseen sellaisella kaukolämpölaitteistolla, jonka tuloveden lämpötila on enintään 90 astetta ja kiinteistö sijaitsee alueella, jossa laitteiston vaihtaminen edistää kaukolämpöverkon lämpötilan laskemista.

Avustusta voidaan myöntää myös kustannuksiin, jotka muodostuvat samassa yhteydessä tehtävästä lämmitysjärjestelmän tasapainotuksesta ja säädöstä.

Lisätietoja avustuksen hakemisesta

Lue lisää avustuksesta ARA:n sivuilta

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään kaukolämpöön liittyvissä asioissa

Pilvi Suhonen
pilvi.suhonen(at)leppakoski.fi
puh. 044 7503 313