Vinkit 12.04.2021

Päiväni ICT-projektipäällikkönä

Kuvat: Viivi Hautamäki

Greetta Arhan työpäivän ensimmäinen palaveri alkaa usein klo 8 ja viimeinen päättyy klo 16. Näihin kahdeksaan tuntiin mahtuu projekteja niin asiakastietojärjestelmän vaihtoon kuin tietokantojen eriyttämiseenkin liittyen.

Klo 7.30
Aloitan työpäiväni yleensä puoli kahdeksalta, olin sitten toimistolla Nokialla tai etätöissä kotikonttorilla näin korona-aikaan. Luen ensin sähköpostit ja Teams-viestit, jotka ovat tulleet edellisen työpäivän päättymisen jälkeen.

Klo 8.00
Päivän ensimmäisessä palaverissa pohdimme, kuinka saisimme luotua asiakaspalvelulle mahdollisimman helpot käyttöohjeet viimeaikaisista järjestelmä- ja palvelutarjoajien muutoksista. Eri projekteista on tarjolla paljon tietoa, mutta niille ei ole ollut vain keskitettyä paikkaa. Tieto myös muuttuu jatkuvasti ja kaikessa tulee miettiä päivitysprosessi heti alusta alkaen.

Klo 9.00
Kävimme läpi omalla ICT-tiimillä käyttöoikeuksien hallintaprosessia. Keskustelimme pääkäyttäjävastuista sekä käyttöoikeuksien lisäämisestä ja poistamisesta, kun työntekijä tulee uutena taloon tai vaikkapa vaihtaa työtehtäviä.

Klo 10.00
Suunnittelimme kevään asiakaslehteen tulevaa artikkelia Lowellin kanssa. Teemme paljon yhteistyötä nyt, kun asiakkaamme ovat yhteisiä ja Lowell hoitaa mm. sähkölaskujen tulostuksen sekä laskun maksamiseen liittyvät asiat.

Klo 11.00
Lounastauko! Pyrin elämään terveellistä elämää, johon kuuluu olennaisena osana säännöllinen ateriarytmi. Aviomieheni on myös pääosin etätöissä ja syömme lounaan usein yhdessä. Otan yleensä toimistollekin mukaan eväät. Siinä tulee syötyä terveellisemmin ja säästää aikaa sekä rahaa. Ainoa huono puoli on, että makujen vaihtelevuutta on vähemmän.

Klo 11.30
Energiateollisuus suosittelee yhtenäistämään verkkopalvelua koskevaa terminologiaa huhtikuuhun mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki verkkoyhtiöt käyttävät jatkossa esimerkiksi laskuilla ja muussa viestinnässä samoja termejä. Toteutimme muutokset asiakastietojärjestelmäämme ja kokeilimme miltä termit lopullisella laskulla näyttävät.

Klo 13.00
Kävimme palaverissa läpi mitä keväällä tapahtuva tietokantojen eriyttäminen käytännössä tarkoittaa. Leppäkosken Sähkön ja Leppäkosken Energian liiketoiminnot eriytetään järjestelmätasolla, mikä tukee tulevaisuuden datahub-mallia. Monet päivittäiset prosessit ja rajapinnat palveluntarjoajiimme tulevat muuttumaan.

Juoksen ympäri vuoden. Harrastus sopii säähän kuin säähän, kunhan vain varusteet ovat kunnossa. Hyödynnän lenkkeilyyn usein lasten harrastusten odotteluajat.

Klo 15.00
Kuluvan vuoden aikana järjestelmäkehitystä tehdään myös Leppäkosken Lämmön osalta. Kehitystoimien tavoitteena on palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Päivän viimeisessä palaverissa käsittelimmekin Leppäkosken Lämmön järjestelmäkehitysasioita.

Mitä toimenkuvaasi kuuluu?

Erilaisten konsernin projektien onnistunut läpivienti. Toimin siis projektipäällikkönä koordinoiden tehtäviä projektiryhmien kesken, teen aikatauluja, seuraan kustannuksia, vedän palavereita ja huolehdin projektin viestinnästä eri sidosryhmille.

Työn parhaat puolet?

Työnkuvan monipuolisuus ja haastavuus. Toimialalla tapahtuu paljon koko ajan ja on hienoa olla mukana muutoksissa aitiopaikalla.

Pidän myös työryhmätyöskentelystä. Kuulun Energiateollisuuden vähittäismarkkinoiden menettelytapojen kehitysryhmään ja Fingridin Datahubin käyttöönottoryhmään. Yritän tuoda työryhmissä keskusteltuja parhaita käytänteitä osaksi myös Leppäkosken omia päivittäisiä prosesseja.

Ikimuistoisin hetki ICT-projektipäällikkönä?

Ehdottomasti viime vuoden järjestelmänvaihtoprojektien go live eli julkaisuajankohta. Leppäkosken Energia ja Leppäkosken Sähkö vaihtoivat syksyllä mm. asiakastietojärjestelmää sekä laskutuksen palveluntarjoajaa.

Julkaisuhetkeen kiteytyi puolen vuoden tiukka rutistus ja paljon työtunteja. Olimme viikonlopun töissä ympäri pyöreätä päivää yhdessä toimittajan kanssa. Viestintäkanavat lauloivat, kun havaintoja tehtiin eri asiantuntijoiden toimesta. Koko järjestelmänvaihtoprojektissa oli alusta alkaen poikkeuksellisen hyvä tekemisen meininki, kaikki puhalsivat yhteen hiileen.

 

Lue lisää Leppäkosken työntekijöiden päivistä

Pysy ajan tasalla, tilaa uutiskirje!

Tilaa Leppäkosken ajankohtaiset uutiset, edut ja arjen vinkit suoraan sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa.