Tiedotteet 10.09.2015

Ikaalisiin Tesla-täyssähkötaksi

Ikaalisten ensimmäinen Tesla-taksi on aloittanut toimintansa. Taksi Kaasalainen ja Leppäkosken Sähkö ovat aloittaneet yhteistyön sähköisen liikenteen osalta. 

Taksiautoilija Antti Kaasalainen kiinnostui Teslasta täyssähköauton tekniikan, päästöttömyyden ja helpon huollon vuoksi. Hänen otettuaan yhteyttä Leppäkosken Sähköön latauslaitteiden merkeissä, yhteistyö sai alkunsa.

”Leppäkosken strategiana on kehittää kestäviä energiaratkaisuja, joten oli luonnollista aloittaa kumppanuus paikallisen Tesla-taksin kanssa”, kertoo Leppäkosken Energian myyntijohtaja Mika Laatu.

Leppäkosken Sähkön ja Taksi Kaasalaisen yhteistyöhön kuuluu latauspalvelu Ikaalisten taksiasemalla. Yhteistyötä tehdään myös sähköisen liikenteen markkinoinnissa, josta näkyvänä esimerkkinä autoon teipatut Leppäkosken mainokset. Auto tulee olemaan esillä myös valikoiduissa Leppäkosken tilaisuuksissa.

”Yhteistyö Leppäkosken kanssa on sujunut hyvin. Sain heti kaiken tarvittavan tiedon latauslaitteista. Myös oman lataustolpan asennus onnistui erittäin nopealla aikataululla”, Kaasalainen kiittää.

Suorituskykyä ilman päästöjä

Tesla on yksi Suomen myydyimpiä sähköautoja. Taksi Kaasalaisen auto on mallia Tesla Model S 85D. Sen 528 kilometrin toimintamatka, 0-100 km/h kiihtyvyys 4,4 sekunnissa sekä 0 g/km päästöt tekevät siitä ainutlaatuisen.

”Taksi on herättänyt paljon huomiota. Ihmiset tulevat juttelemaan ja ottamaan kuvia parkkipaikalla. Erityisesti auton äänettömyys ja lataus kiinnostavat”, Kaasalainen kertoo.

Luomassa kestäviä energiaratkaisuja

Sähköinen liikenne on osa Leppäkosken Sähkön panostusta kestäviin energiaratkaisuihin. Leppäkoskella on itsellään käytössä kolme ladattavaa hybridiautoa, Mitsubishi Outlander PHEV:ä.

”Kokemukset hybridiautoista ovat olleet erinomaisia”, toteaa yhden hybridin käyttäjä Leppäkosken Sähkön toimitusjohtaja Juha Koskinen. ”Autojen avulla vähennämme päästöjä ja hankimme kokemuksia sähköisestä liikenteestä.”

”Leppäkoski on asentanut latauspisteet myös omiin toimipisteisiinsä Ikaalisissa ja Nokialla. Konsernin kaupalliset latauspisteet löytyvät Kauppakeskus Kompista Ikaalisista ja Kauppakeskus Elosta Ylöjärveltä”, kertoo myyntijohtaja Mika Laatu.

Lisätiedot

Myyntijohtaja Mika Laatu, Leppäkosken Energia Oy
mika.laatu@leppakoski.fi, 044 7503 309
Taksiyrittäjä Antti Kaasalainen, Taksi Kaasalainen Oy,
info@taksikaasalainen.com, 040 0616 105