Tiedotteet 09.06.2015

Ikaalisten uusi pellettilaitos vihittiin käyttöön

Leppäkosken Lämpö Oy:n Ikaalisten uusi pellettilaitos vihittiin käyttöön 9.6.2015. Lämpökeskus on osa yhtiön kaukolämmön hinnanvakauttamistoimista Pirkanmaalla. Pellettilämpökeskuksen kokonaisinvestointi oli noin miljoona euroa.

Leppäkosken Lämpö tarjoaa asiakkailleen kilpailukykyistä ja hintavakaata kaukolämpöä, joka tuotetaan ympäristöystävällisesti ja pääosin kotimaisilla polttoaineilla. Nyt vihitty 3 MW:n lämpölaitos on toinen Ikaalisten kaukolämpöverkkoon kytketty kotimaista pellettiä hyödyntävä lämpökeskus, jonka myötä Ikaalisten kaukolämmöstä yli 90 % tuotetaan kotimaisilla biopolttoaineilla.

”Leppäkosken tavoitteena on ollut lämmöntuotannon kotimaisuuden lisääminen ja kaasuriippuvuuden vähentäminen. Viime vuosina olemme investoineet useita miljoonia euroja kotimaiseen ja vähäpäästöiseen energian tuotantoon. Kaukolämmön tuotannossa raskaasti verotetun maakaasun käytön vähentämisellä olemme onnistuneet parantamaan kaukolämmön kilpailukykyä. Asiakkaille vaivattomasta kaukolämmöstä on tullut taas haluttu ympäristöystävällinen lämmitysmuoto”, kertoo Leppäkosken Lämmön toimitusjohtaja Juha Koskinen.

”Tuotantokustannusten vakauttamiseksi tehdyt toimet näkyvät suoraan myös asiakkaiden lämpölaskuilla. Leppäkosken Lämpö Oy on alentanut kaukolämmön hintojaan kaikkien pääverkkojensa alueilla; Parkanossa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa ja Nokialla. Vielä viisi vuotta sitten kaukolämmön hintamme olivat muihin yhtiöihin verrattuna kalleimmassa neljänneksessä. Nyt lähestymme keskimääräisiä hintoja ja joiltain osin pääsemme jopa alle keskimääräisten kaukolämpöhintojen Suomessa.” – kertoo Leppäkosken Lämmön kaukolämpöjohtaja Kari Kuivala.
”Tekemämme ratkaisut kotimaisiin ja ympäristöystävällisiin tuotantomuotoihin hyödyttävät alentuneiden hintojen lisäksi koko seutukuntaa, sillä mm. osakasyhtiöidemme Hämeenkyrön Voima Oy:n ja Nokianvirran Energia Oy:n polttoaineiden hankintaketjut sekä pelletin käyttö työllistävät satoja ihmisiä Pirkanmaalla ja lähimaakunnissa.” – toimitusjohtaja Juha Koskinen toteaa.
Lisätietoja

toimitusjohtaja Juha Koskinen, puh. 044 750 3315
kaukolämpöjohtaja Kari Kuivala, puh 044 750 3306