Tiedotteet 02.06.2020

IoTNet Finland Oy rakentaa langattoman IoT-verkon Pirkanmaalle

IoTNet Finland Oy rakentaa Pirkanmaalle LoRa-teknologiaan perustuvan langattoman IoT-verkon. Verkko mahdollistaa erilaisten LoRa-antureiden kytkemisen verkkoon yksinkertaisesti, kustannustehokkaasti, toimintavarmasti ja tietoturvallisesti. IoTNet Finland Oy on pirkanmaalaisten Ikaalisten-Parkanon Puhelin Oy:n (IPP Oy) ja Leppäkoski Group Oy:n yhteisyritys.

Verkko rakennetaan kesän aikana Ikaalisten, Parkanon, Nokian, Hämeenkyrön ja Ylöjärven alueille IPP:n mastoihin. Alueen yrityksillä ja yhteisöillä on mahdollisuus hyödyntää tarjolle tulevaa LoRaWAN-verkkoa heti alkusyksystä.

Maailma muuttuu Esineiden internetin avulla

”Esineiden internetin potentiaali on valtava. On arvioitu, että vuoden 2025 loppuun mennessä maailmassa olisi noin 50 miljardia verkkoon yhteydessä olevaa laitetta. Esineiden internetin mahdollistamien sovellusten kirjo on lähes rajaton ja liiketoiminnalliset hyödyt jo nyt saavutettavissa. IoT-teknologian avulla on mahdollista saada aikaan huomattavia ajallisia ja rahallisia säästöjä mm. teollisuudessa, liiketoimissa ja ihmisten arjessa”, kertoo IoTNet Finland Oy:n toimitusjohtaja Erkki Kulovuori. ”Esineiden internet on saanut osakseen runsaasti ”hehkutusta” myös sen kyvystä vähentää jätteitä ja energiankulutusta, sillä sen avulla on aiempaa paremmat edellytykset kontrolloida resursseja todellisten tarpeiden mukaisesti”, Kulovuori jatkaa.

LoRaWAN-teknologia saavuttanut suuren suosion maailmalla

LoRaWAN tai lyhyemmin LoRa on yksi tämän hetken suosituimmista pitkän kantaman IoT-radiotekniikoista. Se sopii sovelluksiin, joissa pitää siirtää pieniä määriä dataa suuresta määrästä antureita.

LoRaWAN-ratkaisut sopivat erityisesti pienten datamäärien lähettämiseen ja vastaanottamiseen, jopa useiden kymmenien kilometrien säteellä riippuen maaston profiilista.  IoTNet Finland Oy on LoRa-teknologian edelläkävijöitä Pirkanmaalla ja Suomessa. ”IoTNet Finland Oy:n rakentaman LoRa-verkon ehdoton vahvuus on sen laaja kuuluvuus Pirkanmaan alueella. Sama verkko toimii koko alueella ilman hankalaa verkkojen yhteensovitusta, mikä avaa mahdollisuuden tehdä aivan uudenlaisia ketteriä sovelluksia. IoT-tekniikka luo alueen yrityksille ja yhteisöille lähivuosina etumatkaa digitalisaatioon ja merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, Kulovuori summaa uuden tekniikan hyötyjä.

Lisätietoja: IoTNet Finland Oy Erkki Kulovuori 043 217 5530.

 

Ikaalisten-Parkanon Puhelin Oy on 128-vuotias, jatkuvasti kehittyvä ICT-yritys. Juuremme ovat Ikaalisissa, ja toimimme nykyään Pirkanmaan luoteisosassa ja Satakunnassa. Digitalisaation neuvonantajana autamme yrityksiä ja yksityisiä kuluttajia eteenpäin muutoksessa. Digitalisaatio luo alueemme yrityksille ja yhteisöille uusia mahdollisuuksia kasvaa, tehostaa toimintaa ja uudistua. Haluamme olla tässä apuna – ja se onnistuu vain olemalla kehityksen kärjessä.

Leppäkoski Group Oy tuottaa sähkö-, kaukolämpö- ja maakaasupalveluja sekä energiaratkaisuja muuttuviin tarpeisiin. Konsernin muodostavat emoyhtiö Leppäkoski Group Oy ja sen sataprosenttisesti omistamat tytäryhtiöt. Leppäkosken kehittyneet ja kestävät energiaratkaisut luodaankin aina sekä ihmisiä että ympäristöä ajatellen. Meillä osaaminen ja vastuullisuus kulkevat käsi kädessä. Tahdomme varmistaa, että tulevaisuudessakin arkesi on sujuvaa, energiakulusi edulliset ja ympäristösi voi hyvin. Siksi valjastamme kaiken energiamme siihen, että voimme tuoda asiakkaillemme entistä enemmän iloa ja eteenpäin vievää voimaa.