Tiedotteet 24.03.2020

Käräjäoikeus kielsi sakon uhalla suunnatun osakeannin

Tänään 24.3.2020 pidetyssä Vatajankosken Sähkö Oy:n yhtiökokouksessa tuli tietoon, että Satakunnan Käräjäoikeudelta on saatu turvaamistoimipäätös Kankaanpään kaupungille ja Karvian kunnalle suunnattuun osakeantiin liittyen. Käräjäoikeus kielsi Vatajankosken Sähköltä 500 000 €:n sakon uhalla osakeannin täytäntöönpanon.

Leppäkoski Group Oy on jättänyt markkinaoikeudelle valituksen 23.3.2020, koska Kankaanpään kaupunki ja Karvian kunta eivät olleet kilpailuttaneet katuvalopalveluita. Suunnattua antia oli tarkoitus käyttää maksuvälineenä katuvaloverkoista.

“Mielestäni kysymys on ollut siitä, että on samanaikaisesti pyritty välttämään lain vaatima kilpailutus ja lisäämään Kankaanpään kaupungin omistusta yhtiöstä vähemmistöomistajien kustannuksella”, kertoo Leppäkoski Group Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskinen.

“Suunnatussa annissa olisi käytetty mielestämme huomattavan alihintaista arvoa yhtiön osakkeelle (noin 65 €/osake) verrattuna siihen, mitä Leppäkoski on 21.3.2020 tarjonnut (300 €/osake). Suunnattu anti olisi koskenut vain Kankaanpäätä ja Karviaa, joten toteuduttuaan se ei olisi kohdellut tasapuolisesti yhtiön osakkaita. Jos anti olisi toteutunut, etuoikeutettujen osakkeenomistajien äänivalta olisi liudentunut huomattavasti verrattuna nykytasoon. Anti oli tarkoitus toteuttaa luovuttamalla kantaosakkeita, joilla on 10-kertainen äänioikeus etuoikeutettuun osakkeeseen verrattuna”, Koskinen jatkaa.

“Olen tyytyväinen, että yhtiön hallitus veti lainvastaiset päätösesityksensä pois ennen kokousta”, toimitusjohtaja Juha Koskinen toteaa.