Tiedotteet | Lämpö 12.09.2016

Kaukolämmön hinta laskee Nokialla ja Ikaalisissa

Leppäkosken Lämpö Oy alentaa 1.1.2017 alkaen kaukolämmön kokonaishintoja Nokialla ja Ikaalisissa. Nokialla hinta alenee n. 4 % ja Ikaalisissa n. 5 %.

Ensi vuoden alussa voimaan astuva hinnanalennus on Nokialla jo neljäs Nokian kaukolämpötoiminnan siirryttyä Leppäkosken Lämmölle. Ikaalisten kaukolämpömaksuihin tehdään nyt toinen alennus muutaman vuoden sisällä ja hintataso on ollut laskeva viimeiset 6 vuotta.

Nyt tehtävät hinnanalennukset ovat mahdollisia viime vuosina lämmöntuotantoon tehtyjen investointien ansiosta. Investoinneilla kotimaisen polttoaineen osuus lämmöntuotannossa on saatu nousemaan lähes 100 %:iin.

”Jo muutaman vuoden kaukolämmön hinnat ovat yleisesti laskeneet Suomessa ja lasku näyttäisi vielä jatkuvan, ellei kotimaisiin polttoaineisiin kohdisteta veroluonteisia maksuja. Ensi vuonna tehtävät valmisteverojen korotukset koskevatkin vain fossiilisia polttoaineita ja sähköä. Alennusten jälkeen kaukolämpö on entistä kilpailukykyisempi muihin lämmitysmuotoihin verrattuna. Kun kaukolämpö tuotetaan kotimaisilla polttoaineilla, on sillä myös työllistävä vaikutus”, sanoo kaukolämpöjohtaja Kari Kuivala.

Ikaalisissa kaukolämmön mittaus siirtyy etäluentaan

Ikaalisissa kaukolämmön mittaus siirtyy etäluentaan vuoden 2017 aikana. Etäluenta-asiakkaan laskutusteho ja siihen perustuva perusmaksu päivitetään jatkossa automaattisesti. Etämittaukset ovat jo käytössä Nokialla ja Sastamalan Pehulassa.

”Tulevaisuudessa asiakkaan tekemät energian säästötoimenpiteet näkyvät automaattisesti myös perusmaksun pienentymisenä”, Kuivala jatkaa.

Lisätiedot kaukolämpöjohtaja Kari Kuivala, puh. 044 750 3306
kaukolämpöpäällikkö Tero Pyykkö, puh. 040 135 3192