Tiedotteet | Lämpö 30.11.2020

Kaukolämmön hinta muuttuu 1.1.2021

Kaukolämmön hinnat nousevat 1.1.2021 alkaen keskimäärin 4.0 % – 5.1 %. Hintojen nousun perusteena ovat kohonneet kaukolämmön tuotantokustannukset, johon vaikuttavat mm. lämmitysturpeen 100 %:n veronkorotus ja päästöoikeuksien hintojen moninkertaistuminen. Edellä mainitut seikat vaikuttavat osaltaan myös biopolttoaineiden hintoihin korottavasti. Viime vuosien aikana olemme kaikkien verkkojen alueella alentaneet hintoja useita kertoja.

Keskimääräiset korotusprosentit paikkakunnittain:

Hämeenkyrö 4,1 edellinen hinnankorotus 2011
Ikaalinen 5,1 edellinen hinnankorotus 2013
Nokia 4,0 ei korotuksia Leppäkosken Lämmön aikana
Parkano 4,8 edellinen hinnankorotus 2013

 

”Leppäkosken Lämpö Oy on lisännyt kotimaisten polttoaineiden käyttöä kaukolämpötuotannossa, jonka ansiosta hintakehitys kaikilla alueillamme on ollut vakaa tai aleneva jo pitkään”, kertoo toimitusjohtaja Juha Koskinen.

”Hallituksen ensi vuoden budjettiin kaavailema lämmitysturpeen 100 %:n veronkorotus ja päästöoikeuksien hinnan moninkertaistuminen vaikuttavat myös biopolttoaineiden hintoihin korottavasti”, Koskinen jatkaa.

Tavoitteenamme hiilineutraali kaukolämmön tuotanto

Tällä hetkellä Leppäkosken kauko­lämpö tuotetaan vastuullisesti kotimaisilla polttoaineilla paikallisia resursseja hyödyntäen. Kaukolämmön tuotannon kotimaisuusaste on 98,5 %.

”Viime vuosina suoraan tai välillisesti kotimaisten polttoaineiden käyttöön investoimamme yli 30 miljoonaa euroa mahdollistaa myös päästöttömien polttoaineiden käytön lisäämisen kohti tavoitettamme. Tavoitteenamme on hiilineutraali kaukolämmöntuotanto, johon panostamme asteittain”, Koskinen jatkaa

Mika Paananen nimitetty kaukolämpöliiketoiminnan johtajaksi

Leppäkosken lämpöliiketoiminnan johtajaksi on 1.11.2020 alkaen nimitetty DI, eMBA Mika Paananen. Lämpöliiketoiminnan ohella Mika Paananen vastaa myös konsernin ratkaisuliiketoiminnasta.

 

Lisätietoja
toimitusjohtaja Juha Koskinen, puh. 044 750 3315 tai juha.koskinen(at)leppakoski.fi