Tiedotteet | Lämpö 25.09.2017

Energiaverojen korotukset eivät vaikuta kaukolämmön kilpailukykyyn

Hallitus päätti budjettiriihessä lämmityspolttoaineiden verotuksen korotuksesta 45 miljoonalla eurolla. Leppäkosken Lämmön kaukolämpöjohtaja Kari Kuivala lupaa, että polttoaineveron korotukset eivät tule korottamaan kaukolämmön hintaa Leppäkosken Lämmön asiakkaille. Kaukolämmitys on erittäin kilpailukykyinen lämmitysmuoto nyt ja tulevaisuudessa.

Leppäkosken alueella kaukolämpö on edullisin lämmitysmuoto

Lämpöpumppu‐, aurinko‐ ja bioratkaisuja tarjoava ONE1 Oy teki selvityksen kaukolämmön kilpailukyvystä Parkanon, Ikaalisten, Hämeenkyrön ja Nokian alueilla.

Selvityksessä vertailtiin eri lämmitysjärjestelmien kannattavuutta uudessa ja vanhassa kerrostalossa, joiden lämmitysteho on 230 kW ja lämmönkulutus 600 MWh vuodessa. Lämmitysvaihtoehtoina olivat kaukolämpö, öljylämmitys ja maalämpö. Tarkastelujaksot vaihtelivat kymmenestä kolmeenkymmeneen vuoteen ja laskennassa huomioitiin kaikki kustannukset, kuten käyttö‐, huolto‐ ja pääomakustannukset.

”Selvitys vahvistaa käsitystämme kaukolämmön kilpailukyvystä, ja vaikka se on nyt hyvä, tullaan sitä edelleen parantamaan. Lämmitysratkaisua valittaessa kannattaa käyttää laitevalmistajista riippumattomia asiantuntijaorganisaatioita ja tehdä vaihtoehtoisia laskelmia, joissa sähkön, kaukolämmön ja öljyn hinnat muuttuvat. Väärin perustein ja olettamuksin tehdyt ratkaisut rasittavat kiinteistöjä vuosikymmeniä”, toteaa kaukolämpöjohtaja Kari Kuivala.

Kaukolämpö on lähilämpöä

Leppäkosken Lämmön toimittama kaukolämpö tulee läheltä. Se on tuotettu lähes 100%:sti kotimaisilla, uusiutuvilla polttoaineilla. Näin säästetään myös luontoa ja luodaan alueellista hyvinvointia koko seutukunnalle. Esimerkiksi polttoaineen keruuketjun työllistämisvaikutus on erittäin merkittävä. Asiakkaat arvostavat kaukolämpöä sen mm. helppokäyttöisyyden takia. Myös kaukolämmön toimitusvarmuus sai asiakkailta kiitosta syksyllä 2016 teetetyssä asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Tutkimuksen mukaan Leppäkoski koetaan luotettavana, vastuullisena ja asiantuntevana toimijana.

 

Voit lukea kilpailukykyselvityksen tiivistelmän tästä.

 

Lisätietoja: kaukolämpöjohtaja Kari Kuivala, puh. 044 750 3306 tai kari.kuivala(at)leppakoski.fi