Biokaasulla puhtaammin

Kaasuauto on käyttökustannuksiltaan edullinen vaihtoehto ja lisäksi kaasulla ajaminen vähentää liikenteen päästöjä. Maakaasu on nykyään polttoainekustannuksiltaan noin puolet bensiiniä edullisempi vaihtoehto, ja biokaasu on uusiutuvista liikennepolttoaineista edullisin.

Maakaasulla ajettaessa hiilidioksidipäästöt ovat noin 20-25 % pienemmät kuin bensiinillä ajettaessa ja biokaasulla päästöjä voi vähentää jopa 85 %. Biokaasua tuotetaan mm. kotitalouksien, maatalouden ja yritysten biohajoavista jätteistä, joka on kiertotaloutta parhaimmillaan. Koska kaasuautoissa on kaasutankin lisäksi myös bensiinitankki, autoilla pääsee pitkälle. Ajoneuvomallista riippuen toimintamatka kaasulla on noin 300-600 km ja bensiinillä noin 250-700 km. Kaasuauton tankkaaminen on yhtä nopeaa ja helppoa kuin bensiini- tai dieselautojen tankkaaminen.

Kaasuauton hankinnan yhteydessä peritään autovero ja käytön aikana ajoneuvoveron perusosa sekä lisäksi käyttövoimavero. Kaasuauton bensiiniautoa pienempien hiilidioksidipäästöjen ansiosta päästöperusteiset autovero ja ajoneuvoveron perusosa ovat kaasuautolla bensiiniversiota matalammat. Veron laskentaperiaatteiden mukaisesti kaasuhenkilöauton vuotuinen käyttövoimavero on vastaavaa dieselkäyttöistä autoa pienempi.

Kaasuntankkausasemaverkosto laajenee koko ajan. Suomen kaasuntankkausasemien sijainnit löytyvät Gasumin sivuilta.

Polttoainehinnat löytyvät www.polttoaine.net-sivustolta.


Leppäkosken Lämpö Oy:n kaasuntankkausasema

Kylmäasema avoinna 24h
Kerhokatu 6, 37100 Nokia

Hinnat (13.2.2019)

Biokaasu 0,910 €/l
Maakaasu 0,782 €/l

Maksuvälineet

Maksuvälineinä käyvät kotimaiset pankki- ja Visa Electron -kortit, Mastercard ja Visa-luottokortit.

 

Avasimme biokaasuaseman Nokialle