Tiedotteet | Sähköautoilu 28.09.2023

Kylpylähotelli Peurunka laajentaa sähköautojen latausmahdollisuuksia uudella pikalatauspisteellä

Kylpylähotelli Peurunka on yhteistyössä ikaalislaisen Leppäkoski Group Oy:n kanssa syyskuusta lähtien tarjonnut sähköautoileville asiakkailleen sähkö- ja hybridiautojen latausmahdollisuuden kahdella peruslatauspisteellä, joissa voi ladata yhteensä neljä autoa kerrallaan. Nyt ympäristötietoisten autoilijoiden latausvalikoimaa täydennetään vielä uudella Leppäkoski Groupin toimittamalla 80 kilowatin pikalatauspisteellä, joka asennetaan kylpylähotellin paikoitusalueelle loppuvuodesta.

Loppuvuoden aikana asennettava 80 kW kotimainen pikalatauslaitteisto lataa autoihin nopeimmillaan n. 400–500 km:n ajomatkan tunnissa, joten latauspiste sopii kylpylävieraiden lisäksi myös sähköistyvälle ammattiliikenteelle, kuten takseille.

”Palveluna toteutettava kokonaisuus on suunniteltu Kylpylähotelli Peurungan ja sen lähialueen ennakoidulle kysynnälle, mutta sitä voidaan tarvittaessa myös laajentaa”, kertoo Leppäkoski Groupin sähköisen liikenteen asiantuntija Mika Laatu.

”Tällä hetkellä käytössä olevat peruslatauspisteet lataavat autoon noin 50–70 km ajomatkan tunnissa, jolloin jo kolmen tunnin latauksella voi saada jopa 200 kilometriä ajoa. Latauksen hinta on kilpailukykyinen; aloitusmaksu on 30 senttiä ja kilowattitunnin hinta 25 senttiä. Aikaveloitusta ei ole, joten auton voi jättää lataukseen, vaikka yöpymisen ajaksi. Peurungan latauspisteillä latauksen voi maksaa kätevästi lähimaksulla tai selainpohjaisella sovelluksella”, kertoo Kylpylähotelli Peurungan myynti- ja markkinointijohtaja Tiina Mäntyharju.

”Olemme iloisia, että nykyisten neljän latauspisteen lisäksi, voimme pian tarjota ympäristötietoisille asiakkaillemme ja lähialueen asukkaille myös kaksi nopeampaa pikalatauspaikkaa”, Mäntyharju jatkaa.

Tulevat parannukset ja vihreämpi tulevaisuus

”Olemme sitoutuneet jatkamaan palveluidemme kehittämistä vihreämmän tulevaisuuden puolesta. Lisäksi autamme sähköautoilijoita löytämään latauspisteemme helpommin tiedottamalla niistä mm. sähköautoilijoiden suosimissa Plugshare- ja Latauskartta-palveluissa. Tehostamme niiden näkyvyyttä myös paikan päällä asentamalla opasteita ja lisäämällä vihreitä asfalttimerkintöjä latauspisteidemme ympärille”, Tiina Mäntyharju kertoo.