Tiedotteet | Lämpö 29.05.2017

Kaukolämmön hinta alenee jo viidettä kertaa

Leppäkosken Lämpö Oy alentaa 1.7.2017 alkaen kaukolämmön kokonaishintoja keskimäärin 3,5 % Nokialla. Heinäkuun alussa voimaan astuva hinnanalennus on jo viides Nokian kaukolämpötoiminnan siirryttyä Leppäkosken Lämmölle. Edellinen hinnanalennus tehtiin kuluvan vuoden alussa.  Hinnanalennusten myötä esim. kerrostaloasukkaan kaukolämpölasku on Nokialla viimeisten kolmen vuoden aikana pienentynyt yli 15 %. Viime vuosien aikana tehtyjen hintamuutosten vaikutus nokialaisille kaukolämmönkäyttäjille on vuositasolla yhteensä yli 1,4 miljoonaa euroa. 

”Hinnanalennuksen mahdollistavat investoinnit, joiden myötä kotimaisen polttoaineen osuus lämmöntuotannossa on saatu kasvamaan yli 90 %:iin”, kertoo toimitusjohtaja Juha Koskinen Leppäkosken Lämmöstä.

”Pitkän tähtäimen tavoitteenamme on kaukolämmön kilpailukyvyn varmistaminen ja tulemme tehostamaan kaukolämmön tuotantoa ja jakelua monella tapaa”, Koskinen jatkaa.

Kaukolämmön suosio kasvussa uusissa kiinteistöissä

Alla olevan Energiateollisuus ry:n tekemän selvityksen mukaan kaukolämmön markkinaosuus kaikista rakennusluvista on selvässä kasvussa. Öljylämmityksen, sähkölämmityksen ja lämpöpumppujen suosio on tilaston perusteella laskussa.

 

Kaukolämmön hinta on alhainen

 

Liity Leppäkosken Lämmön kaukolämpöverkkoon