Tiedotteet | Lämpö 03.11.2022

Leppäkosken Lämpö Oy osti ikaalislaisen Kavo Oy:n liiketoiminnat

Leppäkosken Lämpö Oy on 2.11.2022 ostanut ikaalislaisen Kavo Oy:n liiketoiminnat. Kokonaisuuteen sisältyy Hämeenkyrön Kalalahdessa sijaitseva kaukolämpöverkko sekä muuta palveluliiketoimintaa, Kavo Oy:n polttoaineliiketoiminta sekä siihen liittyvä Ikaalisissa sijaitseva biopolttoaineterminaali kalustoineen. Liiketoimintakaupan yhteydessä Leppäkosken Lämpö Oy:lle siirtyy 3 työntekijää ns. vanhoina työntekijöinä. Kauppasumma ei ole julkinen.

Kauppa on Leppäkoskelle strategisesti tärkeä erityisesti polttoainehankintaketjun kehittämisen näkökulmasta. Tavoitteenamme on hankkia biopolttoaineita nykyistä enemmän itse suoraan mm. maanomistajilta, toteaa Leppäkosken Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskinen. Samalla parannamme lämmöntuotannon huoltovarmuutta, Koskinen jatkaa.

Leppäkosken Lämmön toimitusjohtaja Juha Koskinen (vasemmalla) ja Kavo Oy:n toimitusjohtaja Samu Kalli.

 

Leppäkosken Lämpö Oy on Leppäkoski Group Oy:n sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö, jonka liiketoimintaan kuuluvat kaukolämmön ja maakaasun siirron sekä myynnin lisäksi kaukolämmön tuotanto. Yhtiöllä on kaukolämpöasiakkaita Parkanossa, Ikaalisissa, Hämeenkyrössä, Ylöjärvellä, Nokialla sekä Ulvilassa.

Kavo Oy on Pirkanmaan alueella toimiva, vuonna 2006 perustettu ikaalislainen energiantuotantoa ja kotimaisten polttoaineiden hankintaa harjoittava yritys.