Tiedotteet | Lämpö 20.02.2023

Leppäkosken Lämpö Oy panostaa omaan energiapuuhankintaan

Leppäkoski-konserniin kuuluva Leppäkosken Lämpö Oy on merkittävä biopolttoaineiden käyttäjä Pirkanmaalla. Yhtiö on käynnistänyt oman energiapuuhankinnan, jolla varmistetaan huoltovarmuuden lisäksi kilpailukykyisempi raaka-aineiden hankinta Ikaalisten ja Parkanon kaukolämmön tuotantoon. Vuotuinen energiapuun tarve Ikaalisten ja Parkanon lämpökeskuksilla tulee olemaan n. 50 000–100 000 m3. Leppäkoski aikoo tulevaisuudessa käyttää miljoonia euroja energiapuun hankintaan Pirkanmaalta ja Satakunnasta.

”Ikaalisiin valmistuneen uuden biolämpölaitoksen vihkiäisiä vietetään myöhemmin keväällä, mutta laitos tuottaa jo ympäristöystävällistä kaukolämpöä. Tavoitteenamme on Ikaalisten ja Parkanon lämmöntuotannossa ryhtyä käyttämään entistä enemmän paikallisia polttoaineita hankkimalla polttoaineet suoraan metsänomistajilta, ilman välikäsiä. Sen lisäksi, että lämmön tuottaminen energiapuulla on hiilineutraalia, varmistamme samalla, että polttoaineisiin käytettävät eurot jäävät pääosin toimialueellemme. Pitkällä tähtäimellä kyse on energiapuun hankinnasta alueemme metsänomistajilta miljoonilla euroilla”, kertoo Leppäkosken Lämmön energiapuun hankinnasta vastaava käynnissäpitopäällikkö Samu Kalli.

”Vastuullinen energiapuun hyödyntäminen on metsänhoidollinen toimenpide. Hyvin hoidettu metsä kasvaa paremmin”, toteaa Kalli. ”Lisäksi paikallinen puunhankinta tukee alueellista hyvinvointia mm. työllistämällä toimialueen yrittäjiä ja tarjoamalla lisätuloa metsänomistajille.”

Kuvassa vasemmalla Samu Kalli, keskellä Tuomo Nieminen Leppäkosken Lämmöstä ja oikealla paikallinen metsäalan yrittäjä Aku Äijö.